Siyasette 50+1 tartışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu arasındaki görüşme sonrası başlayan 50+1 tartışması MHP Lideri Bahçeli'nin açıklamaları ile yeni bir boyut kazandı. Peki konuyla ilgili kim, ne dedi? İşte adım adım 50+1 tartışması...
Ankara Masası
|
17 Kasım 2021, Çarşamba - 09:58
Siyasette 50+1 tartışması

Türkiye'nin yeni gündemi 50+1 tartışması.

Cumhur İttifakı'nda çatlak olarak yorumlanan tartışmanın fitili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arasındaki görüşmede konuşulanlar ateşledi.

Karamollaoğlu görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada Erdoğan'ın "50+1’in mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş." dediğini aktardı.

Ankara'da kulisleri hareketlendiren gelişme sonrası Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek'in sözleri ise tartışmada yeni bir sayfa açtı.

Çiçek, "Anayasa toplantısında 50 +1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum." dedi.

Çiçek'in söz konusu çıkışı Bahçeli ile arasındaki yeni bir polemik yarattı. Bahçeli'nin verdiği yanıt  Cumhur İttifakı'nda çatlak olarak değerlendirildi.

MHP Lideri grup toplantısında yaptığı konuşmada  "Bu sözlerin benzerini Türkiye düşmanları da söylüyor. Kimlere şirin görünmeye çalışıyorsun. Bu açıklamalar bize göre kuşku vericidir." diyerek Çiçek'i hedef aldı. 

Çiçek ise  Erdoğan -  Karamollaoğlu görüşmesine işaret ederek  "Konunun nasıl gündeme geldiği belli." ifadelerini kullandı.

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar'ın bu noktadaki değerlendirmesi de iktidarın konuya nasıl baktığı noktasında ip ucu veriyor: "Geçmişte karşı çıkmış, ağır eleştirilere muhatap olmuş biri olarak söz hakkım var. 50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi, vakti geçti"

Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapacağı grup toplantısında. İYİ Parti ve CHP Genel Başkanları'nın da ne diyeceği merak konusu... 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1121742/siyasette-501-tartismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.