Halil İbrahim Yılmaz'dan iklim çıkışı

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, "Türkiye 5-6 yıl sonra Çorum ya da Yozgat'ta yapılacak mitinglerde siyasi parti başkanlarının iklim konuşmak zorunda kalacağı bir ülke." dedi.
Ankara Masası
|
17 Kasım 2021, Çarşamba - 12:38
Halil İbrahim Yılmaz'dan iklim çıkışı

Glasgow'da düzenlenen panelde tüm dünyayı Gölbaşı Sevgi Çiçeği üzerinden gönüllülük ve sevgi esasına dayalı bir ittifak kurmaya davet eden Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, konuşmasına açıklık getirdi.

Ankara Masası ve Radyo Avrasya Türk ortak canlı yayınında gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Yılmaz, konuşması ardından 30'dan fazla ülkeden olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

"Kamplaşmanın bu kadar arttığı, siyasetin dilinin bu kadar sertleştiği, hayata dair her konudan bir tartışma çıkarılan bu iklimde, sevgi üzerinden gelecek yüz yılın sorununu dile getirmemiz olumlu tepkiler aldı." diyen Yılmaz, sözlerinin devamına iklim sorununa değindi. 

Dünya 50 yıldır tüm uluslararası toplantılarda iklimin konuşulduğunu ancak konunun Türkiye'nin gündemine gelmediğini savunan Yılmaz, "Türkiye 5-6 yıl sonra Çorum ya da Yozgat'ta yapılacak mitinglerde siyasi parti başkanlarının iklim konuşmak zorunda kalacağı bir ülke aslında. Onu bugünden konuşmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1122023/halil-ibrahim-yilmazdan-iklim-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.