Serhat Oğuz'dan gıda kenti açıklaması

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, "Türkiye'nin en büyük gıda kenti Kahramankazan'a kuruluyor. Gıdanın kalbi Kahramankazan olacak." dedi.
Ankara Masası
|
18 Kasım 2021, Perşembe - 11:56
Serhat Oğuz'dan gıda kenti açıklaması

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Ankara Masası ve Radyo Avrasya Türk'ün ortak canlı yayın konuğu oldu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Oğuz, ilçede tarıma yönelik verilen destekleri açıkladı.

2019 yılından bugüne çiftçilere 3 milyon 200 bin fide desteği sağladıklarını belirten Oğuz, "Pandemi döneminde çiftçilere mazot desteği veren ilk belediye de biziz. Gururla söylüyorum. Ankara'da değil Türkiye'de ilk yapan biziz. Yaklaşık 1 milyon TL'lik bir destek verdik. İlçe tarıma başvuran yaklaşık 800 çiftçimize nakdi destekte bulunduk." dedi. 

Bin dönümlük araziye kavuk ektirdiklerini ve Kahramankazan Kavunu için marka tescili aldıklarını belirten Oğuz, termal sera sayesinde de bahçe bitkilerini kendilerinin ürettiklerini ekledi. 

Kadınları üretime dahil etmek içim Kahraman Kadınlar Kooperatifi kurduklarına dikkat çeken Oğuz, satılan ürünler sayesinde kadınların ekonomik gelir elde etiğine işaret etti. 

Milli projelerin merkez üssü  Kahramankazan

Türkiye'nin göz bebeği projelerin Kahramankazan'da üretildiğine değinen Oğuz, "Milli muharip savaş uçağı Kahramankazan'da üretiliyor. ATAK, GÖKBEY, AKSUNGUR gibi milli projelerin merkez üssü Kahramankazan'dır. Yine Cumhurbaşkanımızın çok değer verdiği 6 milyar dolarlık HAP, Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tüm bileşenleri ile Kahramankazan'a geliyor." dedi. 

"Gıdanın kalbi Kahramankazan olacak"

Türkiye'nin en büyük gıda kentinin Kahramankazan'a kurulduğunu da ekleyen Oğuz şöyle devam etti: "Gıdanın kalbi Kahramankazan olacak. 2500 dönümlük bir arazi üzerine TOKİ gıda üniteleri yapacak. Bunlar GİMAT'a teslim edilecek. Türkiye'nin gıda liderleri ilçemize gelecek. Bu Kahramankazan'ın geleceğini inşaa etmek noktasında çok önemli bir proje."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1123815/serhat-oguzdan-gida-kenti-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.