Musa Orhan'ın tahliye gerekçesi açıklandı

Tecavüz suçlamasıyla girdiği cezaevinden sabah saatlerinde tahliye edilen Musa Orhan'ın serbest bırakılma gerekçesi açıklandı. Gerekçede "rızaya dayalı cinsel yönden yakınlaşma" ifadesi kullanıldı.
Ankara Masası
|
26 Ağustos 2020, Çarşamba - 18:28
Musa Orhan'ın tahliye gerekçesi açıklandı

İntihar ederek canına kıyan 18 yaşında İpek Er’e tecavüz etmekle suçlanan Musa Orhan tutuklanarak gönderildiği cezaevinden sabah saatlerinde tahliye edildi.

Sosyal medya büyük yankı uyandıran Musa Orhan tahliyesinin gerekçesi açıklandı.

Gerekçede, sanığın ve intihar etmeden önce mağdurun verdiği ifadeler ile adli tıp raporunu inceleyen mahkemece verilen kararda "mağdurun ifadelerine de yansıyan rızaya dayalı olarak cinsel yönden yakınlaşma olduğu, söz konusu ikamette birkaç gün birlikte kaldıkları" ifadeleri yer aldı.

İFADESİ İLE MEKTUP ARASINDA ZITLIKLAR GÖRÜLDÜ

Kararda, "Olaydan sonra intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen mağdurun intihar girişiminde bulunmadan önce yazdığı iddia edilen mektubunda geçen bir kısım isnatların mağdurun daha önce vermiş olduğu ifadesi ile bariz zıtlıklar barındırması ve atılı suç yönünden sanığın eylem öncesinde mağdura yapmış olduğu iddia edilen evlenme vaadinin de doktrin ve yargısal kararlara göre mağdurun fiile karşı koymasını ortadan kaldıracak nitelikte bir hile olarak kabul edilmemesi karşısında, sanığın mağdura yönelik gerçekleştirdiği iddia olunan cinsel eylemlerini cebir ve tehdit kullanarak veya mağdurun iradesini fesada uğratacak sair diğer davranışlarla gerçekleştirdiğine ve dolayısıyla üzerine atılı 'Nitelikli Cinsel Saldırı' suçunu işlediğine dair dosya kapsamında yer alan delillerin 5271 sayılı CMK'nın 100. maddesi kapsamında tutuklama kararı verilebilmesi yönünden kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterecek boyuta ulaşmadığı" aktarıldı.

MUSA ORHAN'IN YARGILANMASINA DEVAM EDİLECEK

Kararda "Hakkında çıkartılan yakalama emri üzerine ilgili kolluk birimine kendiliğinden gelerek teslim olan sanığın kaçacağı, delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme veya tanıklar üzerinde baskı eylemlerinde bulunacağı yönünde dosya içerisinde herhangi bir emare de bulunmadığı" ifadelerine yer verilirken, dosyada yer alan deliller uyarınca ölçülülük ilkesine aykırı olduğu yönündeki hukuki ve vicdani kanaatle sanık müdafinin itirazının kabul edildiği belirtildi. Mahkeme, Musa O'nun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Kararın ardından tahliye edilen Musa Orhan tutuksuz olarak yargılanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/112404/musa-orhanin-tahliye-gerekcesi-aciklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.