Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner'den Mehmet Uçum'a Soros tepkisi

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, 50+1 sistemini getirenlerin Cumhurbaşkanı'na tuzak kurduğunu söyledi. Tayyar, 50+1 sistemini savunan Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'u da istifaya davet ederken, ​AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner de ihanete uğradıklarını ifade etti.
Ankara Masası
|
18 Kasım 2021, Perşembe - 16:45
Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner'den Mehmet Uçum'a Soros tepkisi

Cumhurbaşkanlığı seçimindeki 50+1 uygulamasının Cumhurbaşkanı'na ve sisteme kurulan bir tuzak olduğunu iddia eden ve bu isimleri “Soros ve ekibinin AK Parti içindeki uzantıları” olduğunu söyleyen AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar'a yanıt geldi.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye’yi değil kendilerini düşünenler, ülke karşıtlığını iş edinenler, hakkımda ‘sorosçuluk yalanı’ yayma peşindeler. Ne yaparsanız yapın 2007 ve 2017’de iki kez halk tarafından kabul edilmiş Türkiye’nin sosyolojik ve siyasi istikrarının güvencesi 50+1 kuralından halk vazgeçmez.” ifadelerini kullandı.

"Ver istifanı çık er maydanına"

Tayyar ise "‘Soros’ dedik, ses Uçum’dan geldi. Hak etmediği koltuktan, koltuk sahibi olmayanları ‘kendini düşünmekle’ suçluyor. Cüretkâra bak. ‘Asla değişmez’ diyerek Cumhurbaşkanımızı da tehdit ediyor. Hadsiz, kimsin sen!" ifadeleriyle cevap verdi.

Bir sonraki tweetinde Uçum'u istifaya davet eden Tayyar " Uçum, devlet memurudur. Bir devlet memuru, siyasete racon kesemez. Siyaset yapacaksa, verir istifasını, çıkar er meydanına. Hodri meydan." paylaşımında bulundu.

Mehmet Metiner'den Uçum'a tepki

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner de Soros tartışmalarına dahil oldu.

İhanete uğradıklarını iddia eden Metiner "Görünen o ki Soros’un her yerde her kesimde adamları var. Hep içimizden vurulduk. Başımıza geçirdiklerimizin ihanetine uğradık. Gerekli dersi almadığımızı görmek üzüyor bizi. Şimdilik bu kadar diyeyim." tweetini paylaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1124283/samil-tayyar-ve-mehmet-metinerden-mehmet-ucuma-soros-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.