Mamak, Gölbaşı, Keçiören ve Yenimahalle bütçeleri onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Mamak, Gölbaşı, Keçiören ve Yenimahalle belediyelerinin bütçeleri onaylandı.
Ankara Masası
|
18 Kasım 2021, Perşembe - 19:20
Mamak, Gölbaşı, Keçiören ve Yenimahalle bütçeleri onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Plan ve Bütçe Komisyonu, ilçe belediyelerinin kendi meclislerinden onay alarak geçtiğimiz haftalarda sundukları 2022 mali yılı bütçelerinin ilgili cetvellerini ve bütçe kararnamelerini inceleyerek uygun görüş belirten raporlar hazırladı.

2022 mali yılı bütçe raporlarına kesinlik kazandırmak için ABB Meclisi'nde görüşmelere devam edildi.

Bugün yapılan görüşmelerde Mamak, Gölbaşı, Keçiören ve Yenimahalle belediyelerinin bütçeleri onaylandı.

Onaylanan bütçeler şu şekilde oluştu; Mamak belediyesi 640 milyon, Gölbaşı Belediyesi 351 milyon 763 bin, Keçiören Belediyesi 750 Milyon, Yenimahalle Belediyesi 720 Milyon 500 Bin

Başkanlardan ilk mesaj

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse

Güzel Mamakımızdan, güzel insanlarımızdan kucak dolusu sevgilerle hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün Mamak Belediyemizin bütçesini tüm parti gruplarının oy birliğiyle geçirmiş olduk. Bugüne kadar, bu 4’üncü günümüz. Bugüne kadar ilçe belediyemizin bütçeleri burada görüşüldü. Tüm belediyelerimizin bütçelerinin hayırlı olmasını, güzel insanlarımıza en güzel hizmet şeklinde yansımasını diliyorum. Tabi bizler belediye başkanları olarak görevi aldığımız tarihten itibaren 2,5 yılı tamamladık. Bizden önce görev yapan belediye başkanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar çok güzel hizmetler yaptılar. Bu bayrağı biz devir aldık. İnşallah bizde hep beraber güzel Ankaramızın, güzel insanlarına hep beraber güzel hizmetler, her kuruşun hesabını erecek şekilde, en güzel hizmetleri yapıyoruz. Rabbim mahçup etmesin diyorum. Güzel Ankaramıza, güzel Mamakımıza tüm ilçelerin bütçesi hayırlı olsun.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek

2019 tarihinde göreve geldiğimizde Gölbaşı Belediyemizin bütçesi 150 milyon idi. Gerçekleşme oranlarını yüzde 100’e çıkardık. 2020 bütçemiz 175 milyon olarak ön görmüştük. 2020 bütçemizin de yüzde 105 oranında tamamladık. 2021 bütçemiz ise 257 milyon olarak ön görmüştük. 10 aylık süre içerisinde de yüzde 90’lara ulaştık. Gölbaşı tarihinde bütçe içerisinde en çok yatırımı gören yıl bu yıl oldu. Yüzde  27 oranında yatırımımızı gerçekleştirdik. Allah'a hamd olsun Gölbaşı Belediyemizin tasarruf tedbirlerini artırarak, gelir hamleleri yaparak borçlarımızı ödedik. Borcumuz yok. Ne Sosyal Güvenlik Kurumuna borcumuz var, ne vergi dairelerine borcumuz var ne de 3’üncü şahıslara vb. borcumuz var. Borcumuz yok, paramız çok.  Ama bunları yaparken nasıl yaptık. Burada Kürşat Koçak kardeşim, Murat Ilıkan kardeşim, Hüseyin Çakmak kardeşim, Ercan Şimşek kardeşim, Osman Karaaslan kardeşim, Aydoğan Can kardeşim ve 25 tane meclis üyesi kardeşimle beraber başardık. Hepinize teşekkür ediyorum.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok

Keçiören Belediyemizin bütçesi, diğer ilçe belediyelerimizin bütçesi hayırlı ve güzel hizmetlere vesile olsun.  Daha sonrada Büyükşehir’in bütçesi var. Büyükşehir Belediyemizin bütçesi de Ankaramıza, Başkentimize hayırlı hizmetlere vesile olur inşallah. Tabi Ankara Cumhuriyetimizin Başkent’i,  Milli mücadelemizin Başkent’i , Türkiye’nin vitrini, vizyonu ve aynası Başkent’imiz. Buraya hizmet etmek ayrı bir şeref. Dolayısıyla bu aziz vatanı bize bırakanlar,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum. Desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarımıza sağlıklı, huzurlu, başarılı hizmet yılı diliyorum.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar

Değerli Başkan, meclis üyesi arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bütçemize göstermiş olduğunuz hem komisyonda, hem mecliste vermiş olduğunuz emekten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Zor bir süreçten geçiyoruz. Hem gelirler açısından vatandaşlarımızdan aldığımız vergiler açısından hem de giderler açısından ciddi bir imtihanla karşı karşıyayız. Bu bütçeleri bürokratlarımız, belediye başkanlarımız  doğru kullanmak zorunda. Kentlerimizin refahını, vatandaşların yaşamaktan mutlu olduğu kentleri yaratmak için çok ciddi harcamalar yapmak zorundayız. Masraflarımız her geçen gün çok ciddi şekilde artıyor. Ve elimizden olmayan sebeplerden artıyor. Yatırımlarımız vatandaşlara, seçimlerde verdiğimiz sözler var. Onları da siyasetçi olarak gerçekleştirmek zorundayız. Onun için bütün bütçeyi harcayacak belediye başkanı arkadaşların,  bürokratların Büyükşehir’de olsun ilçelerde olsun bu sene daha dikkatli olmaları gerektiğine yürekten inanıyorum.  Ankara’ya hizmet etmek hepimizin boynunun borcu.  Ama belediyelerimizi de  ayakta tutmak ekonomik yönünden de hepimizin görevi. Bunu başaracağımıza inanıyorum.  Bu sıkıntılarında el birliğiyle geçeceğini, el birliğiyle refaha, kardeşliğe ve birbirimizi anlayışla karşılayacağımız günlerin yakın olduğunu düşünerek hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1124667/mamak-golbasi-kecioren-ve-yenimahalle-butceleri-onaylandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.