Dünden bugüne Türkiye ve Ankara'da yaşanan gelişmeler...

Dünden bugüne Türkiye'de ve Başkent Ankara'da yaşanan gelişmeleri sizler için derledik.
Samet Dirican
|
19 Kasım 2021, Cuma - 07:52
Dünden bugüne Türkiye ve Ankara'da yaşanan gelişmeler...

Keçiören'de patlama

Ankara'nın Keçiören ilçesinde Kızlarpınarı Caddesi’nde akşam saatlerinde bir patlama meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, patlamanın 3 katlı binanın mutfak bölümlerinde olduğu öğrenildi. Binada doğal gaz yerine LPG sisteminin kullanıldığı gelen bilgiler arasında.

Patlama nedeniyle binada göçük oluşurken, 2'si çocuk 6 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si hayatını kaybetti.

Dolar 11 lirayı aştı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı.

TCMB, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan indirerek yüzde 15'e düşürdü.

Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz kararının ardından dolar/TL yukarı yönlü hareketlendi. Karar öncesi 10,55 civarında seyreden dolar kuru, faiz kararı sonrası 11,30'u aştı.

Mehmet Özhaseki'den LGBT açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, LGBT'lilerle ilgili " Geleneklerimize, göreneklerimize, inanç değerlerimize aykırı olarak tercihen yapılan ve aile kurumumuzu ifsat eden birtakım sapkınlıkları tasvip etmemiz asla mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Benzinde zam beklentisi

Dolar/TL kurunda yaşanan yükselişin ardından akaryakıt sektörü kaynakları benzinde Cuma gününden geçerli olmak üzere yeni bir zam beklentisi olduğunu söyledi.

Bloomberg HT'nin sektör kaynaklarından aldığı bilgiye göre doların yükselmesi ile oluşan fiyatlama neticesinde gece yarısından geçerli olmak üzere benzinde 48 ile 52 kuruş arası zam bekleniyor.

Melih Gökçek'ten Alper Taşdelen iddiası

"CHP'nin önümüzdeki dönen Ankara Büyükşehir adayı Alper Taşdelen olacak"

İddianın sahibi eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek.

Gökçek, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Geçtiğimiz pazar CHP Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi yapıldı. 15 kişilik listeye Mansur 1 isim, Fethi 1 isim, Alper 3 isim verdi… Mansur ve Fethi havalarını alırken Alper 3’de 3 yaptı… bu sıralar Alper’ın havasından geçilmiyor." dedi.

Gökçek, "Önümüzdeki dönem CHP’nin Ankara Büyükşehir adayı kesin Alper…" diye ekledi.

Serhat Oğuz'dan doğalgaz açıklaması

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, doğalgaz çalışmaları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Ankara Masası ve Radyo Avrasya Türk ortak canlı yayınında gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Oğuz, doğalgaza kavuşan Yassıören, Orhaniye, İmrendi için 5 milyon TL'lik bütçe kullandıklarını söyledi.

"O zamanki bütçemiz 100 milyon TL'idi. Proje için 5 milyonun üzerine kalem çektik." diyen Oğuz, "Kahramankazan Belediyesi vatandaşı için 5 milyon liradan vazgeçebilecek bir belediyedir. 15 milyon da olsa vatandaşımız için üstüne çizgi çekeriz" ifadelerini kullandı.

PKK'nın sözde kurucularından Kaytan etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen terör operasyonunda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin PKK/KCK'nın kurucularından "Fuat" kod adlı Ali Haydar Kaytan olduğu tespit edildi. Ölümü gizlemek isteyen terör örgütünün, cesedi gömen PKK'lıları infaz ettiği tespit edildi.

Ankaralının trafik çilesi... ABB Meclis Üyesi Sinan Burhan sorunu yerinde inceledi...

Ankara’da ulaşımda yaşanan sıkıntıların daha da artması Ankaralı vatandaşların tepkisine yol açarken vatandaşların isyanını AK Parti Altındağ ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan işe gidiş ve işten çıkış saatlerinde vatandaşlarla görüşerek Ankara trafiğini yerinde inceledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan faiz kararı tepkisi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz indirimini açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak "Artık DUR Erdoğan!" paylaşımında bulundu.

AK Parti grubunda Lütfi Elvan detayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Faizi savunanla beraber olmam, olamam" dediği anlarda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın alkışlamaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o soruya dikkat çeken cevap!

Rus askeri ihracat şirketinin S-400’ün bazı parçalarının Türkiye’de üretilmesi için teknoloji transferine başlandığına yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'S-400 parça üretimi konusunda anlaştık. S-400 parça üretimi konusundaki detaylar hakkında her iki taraf açıklama yapmamak üzerinde mutabık kaldık. Bu tür açıklamalara girmiyoruz. Kendi aramızdaki hassasiyetlerdir' diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1125561/dunden-bugune-turkiye-ve-ankarada-yasanan-gelismeler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.