Mansur Yavaş Keçiören'de patlama gerçekleşen binayı inceledi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'nın Keçiören ilçesinde patlama gerçekleşen binada incelemelerde bulundu. Yavaş "Kesinleşti, tüp patlaması. Bir dairenin doğal gaz hattı aboneliği görünüyor ancak aboneliği olan aile burada yokmuş" dedi.
Ankara Masası
|
19 Kasım 2021, Cuma - 12:03
Mansur Yavaş Keçiören'de patlama gerçekleşen binayı inceledi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'nın Keçiören ilçesi  Kızlarpınarı Caddesi'nde patlama yaşanan binada incelemelerde bulundu. Başkan Yavaş, itfaiye ekiplerinin patlamadan 2 dakika sonra olay yerine geldiğini söyledi.

Patlamanın kentsel dönüşüm kapsamında bulunan binadaki dairenin mutfağında gerçekleştiğini ifade eden Yavaş, "Önce doğal gaz zannediliyor ama öyle olmadığı ve tüp patlaması olduğu anlaşılıyor. Iraklı Türkmen bir ailenin babası ve en küçük çocuğu maalesef hayatını kaybediyor. 5 yaşındaki bir çocuğun durumu ağır." ifadelerine yer verdi. 

"Tüp patlamasının olduğu kesinleşti" 

Arama kurtarma köpeklerinin de kullanıldığı çalışmalarda enkaz altında başka kimsenin olmadığı bilgisine ulaştıklarını dile getiren Yavaş, binanın eski olduğunu ifade etti.

Yavaş, "Arkadaşlarımız Keçiören Belediyemizle birlikte incelemelerini sürdürüyorlar. Biraz sonra enkaz kaldırmaya başlayacaklar. Büyük geçmiş olsun. Patlamanın olduğu yerdeki yaralıların durumu ağır. Kesinleşti, tüp patlaması. Bir dairenin doğal gaz hattı aboneliği görünüyor ancak aboneliği olan aile burada yokmuş. O aboneliğin kullanılmadığı tespit ediliyor. Piknik tüpü olarak kesinleşti." dedi.

Enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı

Öte yandan patlamanın ardından bir kısmı çöken Onbirler Apartmanı'nda enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Belediyeye ait iş makineleri ile yıkıntılar temizlenerek, enkazın kaldırılmasının ardından binanın kontrollü şekilde yıkılması planlanıyor.

 (AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1126215/mansur-yavas-keciorende-patlama-gerceklesen-binayi-inceledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.