Sedat Bozkurt: AK Parti'nin adayı belli değil

Gazeteci-Yazar Sedat Bozkurt,​ 2023 seçimlerine yönelik sadece MHP'nin adayının belli olduğunu belirterek "Siz hiç Recep Tayyip Erdoğan'dan "2023'te adayım" dediğini duydunuz mu?" diye sordu.
Ankara Masası
|
19 Kasım 2021, Cuma - 11:56
Sedat Bozkurt: AK Parti'nin adayı belli değil

Gazeteci-Yazar Sedat Bozkurt, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Ankara Masası'na konuk olan Bozkurt,  50+1 sisteminin değişme ihtimalinin olmadığını söyledi. 

2023 seçimlerine yönelik sadece MHP'nin adayının belli olduğunu belirten Bozkurt, "Siz hiç Recep Tayyip Erdoğan'dan "2023'te adayım" dediğini duydunuz mu?" diye sordu.

Erdoğan -  Karamollaoğlu görüşmesine de değinen  Bozkurt, "Karamollaoğlu milletin, kendini yöneten insanın ülkenin gerçeklerinden ne kadar kopuk olduğunu anlatma zaruriyeti duymuş." değerlendirmesinde bulundu.

"50+1 değişmez"

50+1 sisteminin değişme ihtimalini çok yok. Bu teknik olarak da mümkün değil. İktidar bloğunun anayasayı değiştirmek için referanduma götürecek çoğunluğu yok. Bahçeli 50+1'e dokunulmasını istemiyor. Zaten bu konuda ödün verirseniz sistemin işlemediğini gösterirsiniz. Bu bir itiraftır. Bu sistem tuzak değildi. Erdoğan'ın kafasında bu sistem vardı. Erdoğan 50+1'i alacağını her zaman varsayıyordu. Burada hesap edemediği şu oldu; beş benzemezi bir araya getirip bunları işletebilecek bir Kemal Kılıçdaroğlu faktörü ortaya çıktı. Şimdi oran olarak bir tartışma açarak bunu değiştirmek istiyor ama kolay gözükmüyor.

"AK Parti'nin adayı belli değil"

Cumhur İttifakı'nın aday meselesini de aşmış değiliz. Adayı belli olan tek parti MHP. Onu dışında hiçbir partinin adayı belli değil. AK Parti'nin de adayı belli değil. Siz hiç Recep Tayyip Erdoğan'dan "2023'te adayım" dediğini duydunuz mu?" Hatta müstakil bir takım yerlerde Hulusi Akar da dahil olmak üzere ikinci isimler telaffuz ediliyor. Erdoğan siyasetini anlamak gerek. Oya gibi işleye işleye 19 yılda buraya geldi. Kendisine engel olabilecek ne varsa hepsini ekarte etti. Bu kadar uğraştıktan sonra bu yetkilerini başka birisine devretmesini beklemek çok mantıklı değil. Yani otomatik aday.

"Sokağa inemeyen bir iktidar var"

Muhtelif anketlerde açık bir fark olduğu görülüyor ama hiç birinde 40-45'in üzerine çıkmayan bir Cumhur İttifakı var. Sokak da bunu söylüyor. Sokağa inemeyen bir iktidar var. Oysa ki muhalefet bileşenlerinden biri sokağa indiği zaman insanların derdini dinleyip Türkiye'nin gündemine taşıyor.

Karamollaoğlu alarm zili çalmak istedi

Normalde kulis olarak elde edilmeyecek bir bilgiyi Karamollaoğlu bizim arkadaşımıza tamamen anlattı. Milli Görüş'te gazeteci görüldü mü susulur.  Karamollaoğlu bunları feryat figan anlatma gereği duymuş. Çünkü milletin, kendini yöneten insanın ülkenin gerçeklerinden ne kadar kopuk olduğunu anlatma zaruriyeti duymuş. Yani alarm zili çalmak istemiş.

"Seçimden çok referandum yaşayacağız"

Bu seçim önemli. Seçimden daha fazla bir referandum yaşayacağız. Bunun iki tarafı olacak. Seçmen Cumhurbaşkanlığı sistemi devam etsin ya da parlamenter sisteme dönüşelim tercihlerinden bulunacak. Bu partiden bağımsız olarak sisteme oy verecekler. Bu seçimde Türkiye'nin nasıl yönetileceğine karar verilecek.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı

Kılıçdaroğlu başından beri belediye başkanlarının aday olmasına sıcak bakmıyor. Millet İttifakı da buna sıcak bakmıyor. Akşener, Kılıçdaroğlu aday gösterirse destekleriz dedi. Burada Kılıçdaroğlu liderliğinde bir oyun kuruluyor. Belediye başkanlarının cumhurbaşkanı olduğu bir yerde Kılıçdaroğlu ya da Akşener'in başbakan olması çık şık olmaz. İmamoğlu ve Yavaş popüler oldukları için anketlere onlar ekleniyorlar ama şimdiki anketlerde Kılıçdaroğlu da Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde.

"Erdoğan'ın normal şartlarda girip de kazandığı tek seçim yok "

Bunu söylediğim zaman itiraz ediyorlar ama Erdoğan bu dönemki siyasetin dehası. Real politikte amaca ulaşmak için ne yapılması gerektiğini ve kullanılması gereken araçları kullanma yeteneği olan tek isim. Normal şartlarda girip de kazandığı tek seçim yok. Ya anormal şartlar oluşmuş bunu fırsat bilip hemen seçime gitmiş ya da anormal koşulları kendi yaratarak seçime gitmiş. Bir tek İstanbul seçimleri. Son seçimi tekrarlaması normal olmayan koşullardı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1126410/sedat-bozkurt-ak-partinin-adayi-belli-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.