Joe Biden yetkilerine yardımcısına devrediyor

ABD Başkanı Biden rutin kolonoskopi süreci nedeniyle yetkilerini Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e devredecek. Harris, ABD tarihinde başkanın yetkilerine sahip ilk kadın olacak.
Ankara Masası
|
19 Kasım 2021, Cuma - 19:09
Joe Biden yetkilerine yardımcısına devrediyor

ABD Başkanı Joe Biden sağlık kontrollerinden geçmek üzere   Walter Reed Tıp Merkezi'nde taramaya alınacak. Biden'ın bu süre zarfında başkanlık yetkilerini geçici olarak başkan yardımcısına devretmesi gerekiyor.

"Yetkiler  Harris'e devredilecek"

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, Biden'ın bugün rutin kontroller için Washington DC yakınlarındaki Walter Reed Askeri Hastanesi'ne gideceğini duyurdu. Psaki, "Buradayken Başkan rutin kolonoskopi olacak. 2002 ve 2007'de eski Başkan George W. Bush'un durumunda da olduğu gibi, Anayasa maddesi gereği Biden, anestezi etkisinde olduğu süreçte görevlerini Başkan Yardımcısı Harris'e devredecek. Harris, bu süreçte Beyaz Saray'ın Batı Kanadındaki kendi ofisinden çalışacak." ifadesini kullandı.

Sözcü Psaki, günün ilerleyen saatlerinde Biden'ın sağlık kontrolüne ilişkin yazılı bir özet yayımlayacakları bilgisini paylaştı.

25. madde devreye giriyor

ABD Anayasası'nın 25. Ek Maddesine göre, Başkan görevini yapamayacak bir sorun yaşadığında ya da bilinci kapanacak bir ameliyata gireceğinde, görevlerini başkan yardımcısına devredebiliyor.

ABD tarihinde bir ilk olacak

Ayrıca Biden'ın anestezi altındayken geçici olarak yetkilerini devralacak olan Harris, ABD tarihinde Başkanlık yetkilerine sahip ilk kadın olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1127124/joe-biden-yetkilerine-yardimcisina-devrediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.