Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na açtığı 17 davayı geri çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı 17 davayı geri çekti ve 4 milyon 460 bin TL’lik tazminat tutarından vazgeçmiş oldu.
IHA-20211120AW470982
|
20 Kasım 2021, Cumartesi - 10:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na açtığı 17 davayı geri çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı davaları geri çekmesine ilişkin detaylar ortaya çıktı. 17 davadan feragat eden Erdoğan'ın böylece 4 milyon 460 bin lira tutarındaki tazminattan da vazgeçtiği öğrenildi. 

10 bin TL ve 1 milyon TL arasında tazminat taleplerinin olduğu davaların içeriği,  Kılıçdaroğlu’nun 2011-2016 yılları arasında mitinglerde ve toplantılarda yaptığı konuşmalarda Erdoğan’a yönelik hakaret içerikli söylemleri.  En yüksek tutar olan 1 milyon lira tazminat 3 ayrı davada talep edilirken, dava konularını Kılıçdaroğlu’nun Reyhanlı’daki patlamada ve Uludere’deki hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sorumlusu olarak Erdoğan’ı göstermesi, terör örgütü elemanı yetiştirerek Suriye’ye gönderme suçlaması ile namus ve şeref kavramları kullanılarak yapılan hakaret içerikli ifadeler oluşturdu.

Erdoğan tarafından mahkemeye sunulan feragat dilekçesinde bir kereye mahsus şahsına yapılan her türlü saygısızlığı affettiğini vurguladı.

Erdoğan:  Kad-u kıymetini bilmedin

Erdoğan, AK Parti'nin son grup toplantısında ise Kılıçdaroğlu'na karşı açtığı birçok davayı geri çektiğini açıklamıştı. Erdoğan, "Bay Kemal ben seninle ilgili kazandığım davaları geri çektim mi? Çektim. Sen bunların hiçbirinin kad-u kıymetini bilmedin.'' demişti.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1127450/cumhurbaskani-erdogan-kilicdarogluna-actigi-17-davayi-geri-cekti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.