Meteoroloji uzmanı açıkladı! Bu yıl kış mevsimi nasıl geçecek?

Meteoroloji Uzmanı Şahin Şahbaz, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtirken, Ankaralıları Çarşamba günü beklenen yağış konusunda uyardı.
Büşra Bayrak
|
22 Kasım 2021, Pazartesi - 12:56
Meteoroloji uzmanı açıkladı! Bu yıl kış mevsimi nasıl geçecek?

İklim değişikliklerine bağlı mevsimsel değişkenlikler kendini göstermeye devam ediyor. Kuraklık, sel, sıcaklıklarla geçen bir yazın ardından "Bu kış nasıl geçecek? sorusu gündemdeki yerini korumayı sürdürüyor.

Peki Türkiye bu kışı nasıl geçirecek, yağışlar ne zaman başlayacak? Önümüzdeki günlerde Ankara’da bir yağış bekleniyor mu? Meteoroloji Uzmanı Şahin Şahbaz, kış mevsiminin nasıl geçeceğini ve özellikle Ankaralıları önümüzdeki günlerde neler beklediğini Ankara Masası’nda anlattı.

"Yurt genelinde mevsim normalleri ve biraz üzerinde sıcaklıklar bekliyoruz"

Uzun vadeli hava tahminlerinin tutarlılığının oldukça düşük olduğunu hatırlatan Meteoroloji Uzmanı Şahin Şahbaz, yurt genelindeki tahminlerini şöyle aktardı:

“Aralık ayında, yurdun doğu kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin bir kaç derece üzerinde olacak. Batısında ise mevsim normalleri civarında olacak. Ocak ayında, yurt genelinde sıcaklıkların birkaç derece kadar mevsim normallerinin üzerinde olmasını bekliyoruz. Şubat ayında ise, yurdun batı kesimlerinde mevsim normallerinin üstünde, doğusu mevsim normalleri civarında seyredecek. Genel olarak söylersek bu aralık, ocak ve şubat aylarında yurt genelinde mevsim normalleri ve biraz üzerinde sıcaklıklar bekliyoruz.”

"Kış aylarında Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında yağış alacak"   

Yağışlara da değinen Şahbaz,”Aralık ayında, Ege ve Akdeniz sahil şeridi dışında kalan kesimler mevsim normalleri civarında yağış alacak. Sahil kesiminde ise, mevsim normallerinin altında yağış alması bekleniyor. Ocak ve Şubat ayında ise yurdun tamamında yağış mevsim normalleri civarında. Özetle kış aylarında Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında yağış alacağını söyleyebilirim.” diye konuştu.

"Çarşamba ve cuma günleri Ankara yağış alacak "

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan haftalık hava tahminlerinin doğruluk oranın yüzde 90 olduğunu vurgulan Şahbaz, Ankara’nın bir haftalık yağış beklentisi içinse şunları söyledi:

“Ankara'da 1 Aralık Çarşamba gününe kadar yağış beklemiyoruz. Çarşamba günü yağmur bekleniyor. Perşembe günü yağışımız yok. Cuma günü yağmurlu bir hava olacak. Kısacası, önümüzdeki bir haftalık periyotta bir tek çarşamba ve cuma günleri Ankara yağış alacak diyebiliriz. Diğer zamanlarda kuru bir hava olacak.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1131098/meteoroloji-uzmani-acikladi-bu-yil-kis-mevsimi-nasil-gececek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.