Saadet Partili Cafer Güneş: Helalleşme çağrısı samimi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısını samimi bulduğunu söyleyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, siyasetteki üslubun yumuşaması gerektiğini belirtti. Güneş, "AK Parti'deki arkadaşlarımızın söyledikleri sinirlerimizi geriyor." dedi.
Ankara Masası
|
22 Kasım 2021, Pazartesi - 12:57
Saadet Partili Cafer Güneş: Helalleşme çağrısı samimi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Güneş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştirerek denetimi olamayan bir sistemin taraftarı olmadıklarını söyledi. 

AK Parti ile çalışma biçimlerinden dolayı uzlaşamadıklarına işaret eden Güneş,    "Siz Zafer Havalimanı diye 3 şehrin ortasına bir havalimanı yapıp 3 şehrin nüfusundan fazla yolcu geçiş garantisi verirseniz bu sizi gırtlağınıza kadar borca sokar. Sizin torununuz bile bu borçtan kurtulamaz." dedi.   

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısını samimi bulduğunu ekleyen Güneş, "AK Parti'ye oy verirseniz cennete gideceksiniz" gibi açıklamaları örnek göstererek  "Bunlar sinirlerimizi geriyor." ifadelerini kullandı.

Güneş'in açıklamasından satırbaşları şöyle:

Biz Saadet Partisi olarak Türkiye'deki tüm partilerle görüşebilmenin ülke için son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Geçen seçim Millet İttifakı'nda yer aldık. "AK Parti ile görüşmeyiz" diye hiçbir zaman bir şey demedik.

Tek adam sistemi diye tarif edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diye resmiyette olan, denetimi olmayan bir sistemin taraftarı değiliz. AK Parti "Bu sistem de dahil her şeyi konuşalım" derse onlarla da konuşuruz. Burada önemli olan Türkiye'nin kazanması. 

Koalisyon çok kötü bir şey değil. Bizim gibi ülkelerde koalisyon ortağının yeri geldiğinde frene basması lazım. "Harcamaların nereye gidiyor?" demesi lazım. Millet patron. Patron "İkiniz bir araya gelin bu ülkeyi idare edin" diyor.

AK Parti ve Saadet Partisi neden uzlaşamıyor?

Köprüler de havalimanları da yollar da yapılmalı ama bunun bir planı olmalı. Siz Zafer Havalimanı diye 3 şehrin ortasına bir havalimanı yapıp 3 şehrin nüfusundan fazla yolcu geçiş garantisi verirseniz bu sizi gırtlağınıza kadar borca sokar. Sizin torununuz bile bu borçtan kurtulamaz. 

Millet İttifakı'nın adayı Gül mü olacak?

Biz bu konuyu görüşmedik ama genel başkanımız ülkeyi idare etmiş herkesle ilgili görüşmeyi bir görev sayıyor. Abdullah Gül beğenirsiniz beğenmezsiniz ama bu ülkede görev yapmış. Ülkeye hizmet etmiş herkesle görüşüyoruz. Bu ülke hepimizin.

Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çıkışı

Biz günlük hayatımızda da bir arkadaşımızla vedalaşırken helalleşiriz. Bu ortamı bir anda yumuşatır. Binali Bey "Kılıçdaroğlu gidici" diyor. Bundan kastı ne bilmiyorum. Bunda alınacak bir şey görmüyorum. Kılıçdaroğlu, CHP'nin rotasını çevirdi, parti merkeze doğru geldi. Başörtülülerden özür diliyorum diyor. Başörtülülerle ilgili kısma Tayyip Bey'in yanında olanlar da karşı çıktı. Refah Partisi birinci parti olarak Meclis'e geldiğinde Merve Kavakçı hadisesinde MHP'nin kadın milletvekili başını açıp Meclis'e girmeseydi daha farklı olacaktı. Geçmişte bunlar hatadır, yanlıştır. Bu siyaseti biraz yumuşatmak lazım. Sen nasıl olur da helallik dilersin. Adam dilemiş, çok da güzel olmuş. Ben bir çok konuda Kılıçdaroğlu'nu samimi buluyorum.

"AK Parti'deki arkadaşlarımızın söyledikleri sinirlerimizi geriyor"

Hepsi tek parti döneminde yapılan olaylar, bugünkü CHP'ye neden yükleniyor. CHP sütten çıkmış ak kaşık demiyorum ama "başörtülülerden özür diliyorum", "helalleşmek istiyorum" diye söylüyorsa bunu kabul etmek lazım. Bütün partilerden bu şekilde açıklama beklemek lazım. AK Parti'deki arkadaşlarımızın söyledikleri sinirlerimizi geriyor. Tayyip Bey'e "Allah'ın bütün sıfatları üstünde toplanmış" diyorlar. "AK Parti'ye oy verirseniz cennete gideceksiniz" diyorlar. Bu açıklamalar yenir yutulur değil. Bunları yapmayın. Ortak değerlerimizin üzerinde hassasiyetle duralım. Diğer ekonomik, siyasi meseleleri rahatlıkla tartışalım. Halk istediğini seçer biz de "Hayırlı olsun" deriz. Ama köşeye sıkıştırıyorlar. Türkiye'de 100 milyon nüfus var. Bu kafayla gitmez. 

Ekonomi tavsiyeleri

Devleti idare edenlerin birinci görevi, nüfus artış hızı kadar eğitim. İkincisi eğitimden geçen insanları meslek sahibi yapmak. İşyeri lazım. İş burada da bitmiyor. Bu sefer üretimle her yer doluyor. Bu sefer bunu satmanız lazım. Devletin burada ön açıcı olmazı lazım. 100 milyon insanın sofrasına 1 tas çorbayı fazla koyacak. İftar sofrasında fakirin sofrasında çorba içmek marifet değil.



http://www.ankaramasasi.com/haber/1131249/saadet-partili-cafer-gunes-helallesme-cagrisi-samimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.