ATO 55 No’lu Komite Başkanı Recep Atmaca'dan denetim çağrısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) 55 No’lu Komite Başkanı Recep Atmaca, artan tiner ve boya fiyatları hakkında Ankara Masası’na konuştu. Atmaca, “Dolar her geçen gün yükseldiği için firmalar stokçuluk yapıyor” dedi.
Zeliha Demirci
|
22 Kasım 2021, Pazartesi - 19:03
ATO 55 No’lu Komite Başkanı Recep Atmaca'dan denetim çağrısı

ATO 55. No’lu Motorlu Kara Taşıtları Servis, Bakım ve Onarım Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Recep Atmaca artan tiner ve boya fiyatlarını Ankara Masası’nda değerlendirdi.

"Dolar düşse de hiçbir firma bu fiyatları aşağı çekmiyor"

Tinerin tenekesinin 80-90 lirayken son zamlardan sonra 250 liraya yaklaştığını belirten Atmaca, "Şu anda yeniden gelecek zamlar nedeniyle tiner yok deniliyor.  Aynı zamanda sigorta şirketlerinin esnaflara verdiği boya rakamları da zarara uğratır durumda. Çünkü dolar yükseldikçe boya fiyatları da yükseliyor. Dolar düşse de hiçbir firma bu fiyatları aşağı çekmiyor." dedi.

"Fabrikaların denetlenmesini istiyoruz"

"Devletimizin fabrikaları ve tedarik zincirlerini denetlemesini istiyoruz" diyen Recep Atmaca, "Şu andaki piyasadan nemalanan firmaların denetlenmesi gerekiyor. Dolar her geçen gün yükseldiği için firmalar stokçuluk yapıyor. Devlet bünyesinde üretilen tiner fabrikalarının, ne kadar üretip ne kadar sattığına dair denetlenip, ‘ham madde giderin nedir, neden fiyatlar yükseliyor?’ denilmesi gerekirken stokçuluk yapılıyor. 15 gün önce ben nakit paramla tiner bulamadım. 185 lira fiyat verdiler, 100 teneke tiner istedim. Bu kez de kalmadı dediler." ifadelerini kullandı.

Atmaca şöyle devam etti: "Şu an esnafın zarara uğradığı gibi vatandaş da uğrayacak. Bugün sigorta şirketleri esnafa 400 lira gibi boya rakamı verdiğinde siz aracınızı 400 liraya boyatamayacaksınız. Esnaf araç sahibinden farkını isteyecek. Bu tablo çıkıyor karşımıza."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1132291/ato-55-nolu-komite-baskani-recep-atmacadan-denetim-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.