Sincan, Polatlı, Güdül ve Akyurt belediyelerinin bütçeleri onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Sincan, Polatlı, Güdül ve Akyurt belediyelerinin 2022 bütçeleri onaylandı.
Ankara Masası
|
22 Kasım 2021, Pazartesi - 20:08
Sincan, Polatlı, Güdül ve Akyurt belediyelerinin bütçeleri onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi'nde ilçe belediye meclislerinde onaylanan 2022 bütçelerine ilişkin oylamalar gerçekleştirildi.

İlçe belediyelerin bütçe cetvellerin ve bütçe kararnamelerine ilişkin raporların incelenmesinin ardından yapılan oylamada  Sincan, Polatlı, Güdül ve Akyurt belediyelerinin bütçeleri onaylandı.

Onaylanan bütçeler, Sincan Belediyesi 489 Milyon 550 Bin, Polatlı Belediyesi 230 Milyon, Güdül Belediyesi 24 Milyon, Akyurt Belediyesi 121 Milyon şeklinde oluştu.

Bütçeleri onaylanan belediye başkanları şu açıklamalarda bulundu;

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık:

Bugün Ankaramız'ın güneyinde yıldızımız, gözbebeğimiz, Akyurtumuz'un bütçesini hep beraber değerlendirip, görüşmüş olduk. 2 senedir bütçemizi ciddi anlamda yatırıma pay bırakıyoruz. Geçtiğimiz yıl bütçemizin yüzde 47'si yatırıma ayrılmıştı. Bu yılda yatırım harcamalarımız, ödenek miktarımız 62 milyon. Bu da toplam bütçemizin yüzde 51.32'si etti. Akyurt Belediyemiz elinden geldiğince kaynakların neredeyse tamamını, ciddi oranını yatırıma ayırıyor. Biz elimizden geldiğince ekibimizle, arkadaşlarımızla buna gayret ediyoruz. Burada tabi bu bütçeyi yapmak kadar kullanmakta kıymetli. Görevde olduğumuz 2,5 yıl boyunca bu bütçeyi elinden geldiğince kıymetli şekilde kullanan ekip arkadaşlarımıza, çalışma arkadaşlarımıza, meclis üyelerimize buradan şükranlarımı sunuyorum. Tabi ki bu bütçenin hazırlanmasında emeği geçen meclis üyelerimize, bunu inceleyen plan, bütçe komisyonuna yine belediyede beraber çalıştığımız bürokratlarımıza herkese şükranlarımı sunuyorum.

Güdül Belediyesi Muzaffer Yalçın:

Bu bütçenin hazırlanmasında Güdül Belediyesi'nde çalışan personellerimiz, daire amirlerimiz, belediye encümen üyelerimiz, meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Tabi Güdül'de hazırladıktan sonra buraya Büyükşehir'e gönderiyoruz. Burada yine encümende görüşülüyor, Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülüyor. Bugün de meclise geldi. Sağ olun oy birliğiyle Güdül Belediyemizin bütçesini onayladınız. Teşekkür ediyoruz. Ben burada Plan Bütçe Komisyonu'nda da görev yaptım. Burada Metin Beye, komisyon başkanımıza teşekkür ediyorum yaptığı hassas çalışmalardan dolayı. Bütçemiz inşallah hayırlı uğurlu olur. Güzel hizmetler yapmak nasip olur. Bütün belediyelerin, Büyükşehir'in, ilçe belediyelerin bütçeleri de hayırlı uğurlu olsun. İnşallah yüzde 100 gerçekleşme oranıyla yine burada bütçeyi konuşmuş oluruz.

Üvez ikramımız var arkadaşlar. Çok faydalı bir meyve, geçen sefer de tanıtımını yapmıştık. Şekere iyi geliyor, kolesterole iyi geliyor, korona virüse de iyi geliyor. Vitamin deposu. Yaprakları çay olarak kaynatılıp içilebiliyor. Güdül'de bol miktarda var. Geldiğiniz zaman çarşıda, pazarda temin edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Polatlı Belediyesi Mürsel Yıldızkaya:

2022 yılı bütçemize destek veren sizlere, grup başkanvekillerimize, ilgili komisyonlara teşekkür etmek istiyorum. Yine bütün ilçelerimizin, Büyükşehir Belediyemizin bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 2022'de hep beraber Ankara'ya ve Ankaralılara daha iyi hizmetler yapabiliriz diye düşünüyorum, bunu temenni ediyorum.

Sincan Belediyesi Murat Ercan:

Sincan Belediye bütçemiz hayırlara vesile olsun inşallah. Bütün kabul edilen ilçe belediyelerimizin bütçeleri hayırlı, uğurlu olsun. Yarın oylayacağımız ASKİ, EGO ve Büyükşehir Belediyemizin bütçesi şimdiden hayırlı olsun diyorum. Emeği geçen ilgili birim müdüre ve çalışma arkadaşlarımıza, belediye meclis üyelerimize, büyükşehir sefaatinde komisyon başkanımıza ve üyelerine, siz değerli meclis üyelerine çok teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Uygun göreceğimiz bir günde sizleri Sincan'da ağırlamaktan mutlu olacağımı ifade etmek istiyorum. inşallah bol, bereketli bir bütçe yılı geçiririz. Gerçekleşme oranı yüksek bir yıl geçiririz diyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1132368/sincan-polatli-gudul-ve-akyurt-belediyelerinin-butceleri-onaylandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.