Dünden bugüne Türkiye ve Ankara'da yaşanan gelişmeler...

Dünden bugüne Türkiye'de ve Başkent Ankara'da yaşanan gelişmeleri sizler için derledik.
Samet Dirican
|
23 Kasım 2021, Salı - 07:38
Dünden bugüne Türkiye ve Ankara'da yaşanan gelişmeler...

MHP ve HDP'li vekiller birbirine girdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un Selahattin Demirtaş hakkında 'terörist' ifadesini kullanması üzerine HDP ile MHP'li vekiller arasında gerginlik yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 saat 15 dakika süren Kabine toplantısının ardından asgari ücret görüşmeleri öncesi milyonlarca çalışanı ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'ının ardından "Çalışanları fiyat artışına karşı korumayı sürdüreceğiz" dedi.

LPG'ye zam geldi

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) yaptığı duyuruya göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere otogazın litre satış fiyatına 19 kuruş zam yapıldı.

Bölgede kirli plan! Hedef petrol kuyuları...

'Peşmerge'nin Kerkük'e dönmek istemesi en başta ekonomik bir sebepten dolayıdır.' diyen Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, 'Peşmerge, DEAŞ'ı bahane ederek 2014 sonrası (2017'ye kadar) Kerkük'te nüfuzunu daha da artırdı. Bunlar, Şubat 2015'ten Ekim 2017'ye kadar Kerkük'teki petrol kuyularından merkezi hükümete dönmeden ve tek kuruş göstermeden günlük 400 bin varil petrol ihraç ettiler. Bugün petrolün varil satış fiyatı 80 dolara yükselince Kuzey Irak yönetimi gene Kerkük'ten petrol ihraç etme peşine düştü. Bunu da tekrardan Kerkük'e Peşmerge sokmakla gerçekleştirmek istiyorlar ki bu yeniden bir krize neden olabilir.' dedi.

Ahmet Kırmızı: Kalıcı yaz saati uygulaması yerinde değil

Türkiye'deki uygulanan kalıcı yaz saati ile alakalı Ankara Masası'na değerlendirmelerde bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Kırmızı," Öğrencilerin, annelerin, babaların psikolojik durumunu ve tedirginliklerini bir bütün olarak ele aldığımızda uygulamanın yerinde ve doğru olmadığını düşünüyorum." dedi.

Saadet Partili Cafer Güneş: Helalleşme çağrısı samimi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısını samimi bulduğunu söyleyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, siyasetteki üslubun yumuşaması gerektiğini belirtti. Güneş, "AK Parti'deki arkadaşlarımızın söyledikleri sinirlerimizi geriyor." dedi.

Meteoroloji uzmanı açıkladı! Bu yıl kış mevsimi nasıl geçecek?

Meteoroloji Uzmanı Şahin Şahbaz, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtirken, Ankaralıları Çarşamba günü beklenen yağış konusunda uyardı.

Ankara için su uyarısı: "Böyle giderse Mart ayını göremeyiz"

Başkent'teki baraj doluluk oranları ile su kullanımı noktasında Ankara Masası’na değerlendirmelerde bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Kırmızı, “Kontrolsüz su tüketimine devam edersek, Ankara’da Mart ayını göremeyiz. Herkes inandığı değerlerle dua etmeye başlasın” dedi. Bu noktada önerilerde bulunan Kırmızı, "Güney Afrika'daki Cape Town şehrine doğru gidiyoruz. Oradaki gibi günlük 25 litre su hakkı kullanma hakkımız olacak. " ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'dan CHP'li Özkoç'a: Evlatlarımız şehit oluyor sen gevrek gevrek gülüyorsun

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bütçeye ilişkin sunum yaptığı sırada komisyonda gergin anlar yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un sunum sırasında gülemeye başladığını gören Soylu, "Ben gülmüyorum beyefendi... Ben terörle mücadele yapıyorum. Sürekli oradan gülmeyin. El sallama, parmak sallama. Orada biz şehit veriyoruz.. Orada evlatlarımız şehit veriyor sen gevrek gevrek gülüyorsun." dedi.

Akşener'den helalleşme açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çıkışını değerlendiren İyi Parti Genel Başkanı Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun iyi niyetli bir bakış açısı getirmeye çalıştığını görüyorum. Ama Türkiye çok mahalleye bölünmüş. Mahalleler arasında çekilmiş duvarların kalmasını isteyen her tarafta insanlar var. Buna dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1132471/dunden-bugune-turkiye-ve-ankarada-yasanan-gelismeler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.