Başkent'te Feza Gürsey Bilim Merkezi'ne yoğun ilgi

Türkiye’nin ilk bilim merkezi olan Feza Gürsey Bilim Merkezi, deney yaparak bilimin eğlenceli dünyasını tanımak isteyen çocukların akınına uğradı.
Ankara Masası
|
23 Kasım 2021, Salı - 14:48
Başkent'te Feza Gürsey Bilim Merkezi'ne yoğun ilgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA bünyesinde hizmet veren Altınpark Feza Gürsey Bilim Merkezi Başkentli çocukların uğrak noktası oldu. Bilim Merkezi’nde düzenlenen çeşitli atölyelere katılan minikler hem bilimi eğlenerek öğreniyor hem de el becerilerini geliştiriyor.

Bilim Merkezi çocuklarla dolup taşıyor,

Bilimin eğlenceli dünyasına çeşitli deneyler yaparak ve oyunlar oynayarak katılan çocuklar her gün farklı branşlarda düzenlenen atölyelere yoğun ilgi gösteriyor. Feza Gürsey Bilim Merkezi eğitmeni Sinem Gürpınar Akbaş, ziyaretçi sayılarının her geçen gün daha da arttığına dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: "Fen Bilgisi öğretmeniyim. Mozaik Atölyesi’nde mozaik nedir? Antropoloji nedir? Arkeologlar ne iş yapar? gibi soruları yanıtlayacağız. Daha sonra ise çocuklarımız gerçek taşlardan mozaik uygulaması yapacak. Ara tatilde de yoğunluğumuz çok fazla oldu. Günlük ortalama 350-400 ziyaretçimiz oluyor. Böcek Atölyesi, Karbon Atomu Atölyesi, Mozaik Atölyesi gibi çok fazla branşta atölyemiz mevcut."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1134113/baskentte-feza-gursey-bilim-merkezine-yogun-ilgi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.