Ağıralioğlu'dan Engin Altay açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, ​​CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "HDP’nin, PKK ile ilişkisi olduğunu görmedim." şeklinde sözleri hakkında konuştu. Söz konusu çıkışı kabul etmediğini ifade eden Ağıralioğlu, "Engin Bey duymamış, çocuklarımızın katilinden sayın diye bahsediyorlar. Hiçbir şeyden çıkaramadıysa oradan çıkaramamış mı bir irtibat. Engin Bey, kulaklarını ve kalbini biraz daha açsın. " dedi.
Ankara Masası
|
23 Kasım 2021, Salı - 13:09
Ağıralioğlu'dan Engin Altay açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Ankara Masası'nın canlı yayın konuğu oldu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "HDP’nin, PKK ile ilişkisi olduğunu görmedim." şeklinde sözleri sorulan Ağıralioğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

HDP'lilerin Meclis çatısı altında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a "Sayın" dediklerine dikkat çeken Ağıralioğlu, "Engin Bey duymamış, çocuklarımızın katilinden sayın diye bahsediyorlar. Hiçbir şeyden çıkaramadıysa oradan çıkaramamış mı bir irtibat. Engin Bey, kulaklarını ve kalbini biraz daha açsın. " şeklinde konuştu. 

HDP'yi hedef alan Ağıralioğlu, "PKK düşmanımız, Kürtler kardeşimiz. PKK ile mesafesini ayarlayamayanlar da bizim düşmanımız. PKK'yı sevimli görenler de, destekleyenler de, onlara silah verenler de düşmanımız." ifadelerini kullandı 

Ağıralioğlu, "Tabuta sığmayanlar diye hayırlı bir şey yapmışlar. Evlatlarımızın şahadetinden sonra geride kalan hicranın ne olduğunu görsünler. Bunu CHP'lilere de AK Parti'ye de söylüyorum. Bu meseleler siyaseten maslahat alanı içerisinde konuşulur. Terör maslahat alanı değildir. Terör Türk milletinin varlığına kastetmiş bir tehdittir." şeklinde konuştu. 

Ağıralioğlu'nın konuşmasından satırbaşları şöyle:

* Engin Bey duymamış, çocuklarımızın katilinden sayın diye bahsediyorlar. Hiçbir şeyden çıkaramadıysa oradan çıkaramamış mı bir irtibat.

* HDP adına konuşanlar devlete katil derken çok cüretkarlar. Bu cüreti PKK'ya göstermiyorlar. PKK bunların dilinde hak arama mücadelesi yapan bir örgüt. Dolayısıyla Engin Bey, kulaklarını ve kalbini biraz daha açsın. 

* Bizim gözümüzün önünde 40 yıldır evlatlarımızı öldüren bir cinayet şebekesinin başına methüsena cümlesi kuramazsınız. 

* Biraz hürmet hisseyle konuşmak lazım. Bu benim ve partimin kabul edebileceği bir şey değildir. 

* Özen gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bunu CHP'lilerden de defalarca dinledim. "Terör örgütü" derler, "PKK" derler. Ancak HDP'nin PKK ile münasebetlerinde çok ciddi bir problem var. Bu Türk siyasetinin en fazla enfekte edildiği alan. 



http://www.ankaramasasi.com/haber/1134167/agiraliogludan-engin-altay-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.