Kılıçdaroğlu'ndan 'ekonomik kurtuluş savaşı' sözlerine tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekonomik kurtuluş savaşı" sözlerine tepki gösterdi: "20 yıldır neredeydin; millete gaz vermeyi bırak otur adam gibi görevini yap!"
Ankara Masası
|
23 Kasım 2021, Salı - 16:21
Kılıçdaroğlu'ndan 'ekonomik kurtuluş savaşı' sözlerine tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman'ın, Türkiye’nin lider bir ülke olduğunu savunarak "ne Amerika’nın ne Avrupa’nın Türkiye'yi ekonomiyle, dolarla terbiye edemeyeceği" ifadelerini hatırlatan CHP lideri, "Valla kardeşim ben sana söyleyeyim seni dolarla terbiye ettiler. Öyle bir terbiye ettiler ki sabah yattın dolar akşam yattın dolar. Ya mezara mı götüreceksin o dolarları!" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Öyle bir terbiye ettiler ki bunları bunlar Türk lirasını unuttular: Kendi vatandaşlarından dolarla borç aldılar. Bu vatandaşların 128 milyar dolarını hortumladılar. Öyle bir terbiye ettiler ki tank palet fabrikasını bile Katar ordusuna peşkeş çektiler. Bu dolar baronları bunları öyle bir terbiye ettiler ki TC'deki bankalardaki mevduatın yüzde 58'i dolar ya! Öyle bir terbiye ettiler ki bunları bir tahterevalli düşünün bir tarafta dolar baronları bir tarafta tefeciler oturuyor. Dolar çıkınca burası düşüyor, dolar düşünce burası çıkıyor. Kazananlar hep aynı adamlar. Kaybedenler 83 milyon biz" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu tahterevalliye son vereceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekonomik kurtuluş savaşı" sözlerini de hatırlatan ana muhalefet lideri, "Ne oldu da milli kurtuluş savaşı vermeye başladın? Bu ülkeyi düne kadar başka birisi mi önetiyordu? 20 yıldır sen neredeydin? Bir Türk Lirası 1 liraydı neredeyse başladığında. Ne oldu da 12 bin lira oldu?" diye sordu. Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında, "Milli kurtuluş savaşı veriyormuş, geçiniz bunları. Millete gaz vermeyi de bırak, otur adam gibi görevini yap. Ders verdim dersini çalış. Ne yapacağını söyledim sana" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1134442/kilicdaroglundan-ekonomik-kurtulus-savasi-sozlerine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.