Murat Köse'den Mansur Yavaş'a bütçe sorusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB'ye 3 yılda 40 milyar liralık bütçe verildiğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldı: "Bu kadar bütçeyi nereye harcadınız?"
Ankara Masası
|
23 Kasım 2021, Salı - 16:42
Murat Köse'den Mansur Yavaş'a bütçe sorusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Kasım Ayı 16. Birleşimi, Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. Toplantıda ABB'nin bütçesi ele alındı.

Plan Bütçe Komisyon Başkanı Metin Akdemir'in sunumu ardından konuşan Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldı.

"Bu para nereye gitti"

Yavaş'ın göreve gelmesinden bu yana 3 bütçeye onay verildiğini hatırlatan Köse, "3 yıl için hesapladığımız rakam 40 milyar lira. Sayın Başkana çok basit bir soru sormak istiyorum; göreve geldiğiniz tarihten bugüne, bu kadar büyük bir bütçeyi yönettiğiniz halde, bu kadar parayı bize sormadan harcadığınız halde, neden ortada görünür bir eser yok? Bu kadar bütçeyi nereye harcadınız" dedi. 

Pandemi döneminde 1 milyarlık sosyal yardım yapıldığını hatırlatan Köse, "39 milyarı ne yaptınız. Bu para nereye gitti?" diye sordu.

"Ciğer buradaysa kedi nerde?"

Köse, "Ben nereye gitti bu 39 milyarlık para diye soruyorum. Bu sadece bizim tespitimiz değil. Ankara halkı, Ankara Büyükşehir Belediyesine oy verenler ve vermeyenler de aynı zamanda, sokakta kendilerine soru yöneltildiğinde hiçbir proje ifade edemiyorlar. Sayın başkana televizyon programında bir sunucu soruyor. 'Hep projelerden bahsediyorsunuz. Yaptığınız bir eseri söyleyemiyorsunuz. Sadece projeler var.' Sanki seçim dönemi gibi konuşuyor o zamanda. Bütçeyi, parayı yatırımlara ayırdıysanız, yatırım olarak ortada tesis falan gözükmüyor. Hani Nasrettin Hoca'dan bir hikaye vardır ya, ciğer buradaysa kedi nerde? kedi buradaysa ciğer nerde? Ben soruyorum. Para harcandıysa tesis nerde? Tesis yoksa para nerde? bu sorunun cevabını sayın başkandan istiyorum. Evet, Ankara halkı sizden bu sorumuza net olarak cevap istiyor. "şeklinde konuştu. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1134479/murat-koseden-mansur-yavasa-butce-sorusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.