Murat Köse'den ABB'de suç oranları arttı iddiası

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB personellerinin arasında suç oranlarının arttığını öne sürdü.
Ankara Masası
|
23 Kasım 2021, Salı - 18:17
Murat Köse'den ABB'de suç oranları arttı iddiası

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Kasım Ayı 16. Birleşimi, Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. 

Toplantıda söz alan  Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB personelleri arasında suç dosyalarının arttığını iddia etti.

Köse, önergelerine rağmen konuların üzerini kapatmak için  kırk dereden su getirildiğini ifade ederken şunları söyledi;

 "Geçen 25 yılda yüzlerce eser ve hizmet inşa ettik. Milyonlarca bütçe kullandık. 25 yılda yaptığımız bu hizmetleri yaparken belediyeden kaç kişi kelepçeli götürüldü? Kaç kişi zimmet cezası aldı. Bu 25 yıllık süreçte bir mahkumiyet kararı var mı? Hapiste yatan var mı? Varsa buradan söyleyin. Geçmiş dönemle ilgili birkaç tane dava, o da usul ile ilgili var. Sizde bunları söylüyorsunuz, söyleyin. Olabilir, usulle ilgili üstelik bunlar. Sizin 2,5 yılda ANFA'da yaşananları sadece konuşsanız. Zimmete para geçirmeyi konuşsanız, dolandırıcılığı konuşsanız, kelepçelenerek götürüldüğü söyleniyor. Bilmiyorum, siz doğrusunu söyleyin. Bunları konuşsanız. Biraz da bunlardan bahsetseniz de, ABB'nin 2,5 yılda ne hale geldiğini Ankara halkı görse. Biz bunlarla ilgili zaman zaman soru önergesini veriyoruz. Konuyu örtmek için kırk dereden su getiriyorsunuz. Soruşturma açılıyor da , devam ediliyor da buradan açıklayın bakalım bugüne kadar yapılan soruşturmaları, sonuçlarını bir açıklayın. Evet mahkemede bu 2,5 yıllık süreçle ilgili yani sizinle ilgili, yaptıklarınızla ilgili pek çok şikayet ve suç duyurusu var. Bunların halini süreç içerisinde göreceğiz. Hani siz geçmişle ilgili bazı davalardan bahsediyorsunuz. Onlarda gözükecek, bunların sonuçları da gözükecek. Evet sayın başkan şunlara bir açıklık getirelim. Namuslu şerefli insan konuşmaz gider mahkemeye verir."

"Dosyaları verin de yargı artık kararını versin"

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı önceki döneme ait elinde dosya varsa mahkemeye vermeye davet eden Köse "Bizim 25 yıldaki karnemiz ortada. Eserlerimizi tüm Ankara halkı biliyor. Sizin zaten ortada doğru düzgün bir eserinizin olmadığını Ankara halkı biliyor. Ama birçok suç duyurusunun olduğunu da söylüyorsunuz. Siz önce sayın başkan, bu iddialarda bulunurken kitre bebek konusunda hesap verin bu millete. Nasıl fahiş fiyatta aldığınızın hesabını bir verin. Buradaki yolsuzluğun hesabını bir verin. Suç duyurusuyla ilgili bu çıkacak. Siz ASKİ'nin yıllardır rutin olarak yaptığı, sayaçlarla ilgi yapılan suç duyurusuna cevap verin. Aynı sayacı nasıl yüksek fiyata alarak belediyeyi nasıl zarara uğrattığınızın bir hesabını verin. Vicdanınız el veriyorsa bunlara cevap verin. Biz BELPLAS'la ilgili suç duyurusunda bulunmuştuk. Oradaki sahtekarlıktan bahsetmiştik. Usulsüz yere ödenen paralardan bahsetmiştik. Boş yere ödenen maaşlardan bahsetmiştik. Dava devam ediyor .Bunun hesabını verin. Göreve geleli 2,5 yıl oldu elinizde beklettiğiniz önceki dönemlerden kalan dosyalar varsa artık bunları bekletmeyin. Bunu burada süreçli gündeme getirmeyin. Varsa belgeniz yetkili mercilere gidin toplu olarak verin. Kim bir hata yaptıysa hukuk huzurunda, mahkeme huzurunda her zaman hesabını verir. Ama siz bu iddialarda bulunacağınıza artık bu dosyaları verin de yargı artık kararını versin. Ben diyorum ki namuslu, şerefli insan dosyaları götürür verir. Burada ikide bir gündeme getirip konuşmaz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1134579/murat-koseden-abbde-suc-oranlari-artti-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.