Murat Ilıkan, Ankara'daki trafik yoğunluğuna dikkat çekti

Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, belediye tarafından başlatılan yol çalışmalarının planlama ve zamanlamalarını eleştirdi.
Ankara Masası
|
23 Kasım 2021, Salı - 19:06
Murat Ilıkan, Ankara'daki trafik yoğunluğuna dikkat çekti

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Kasım Ayı 16. Birleşimi 'nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Ankara'nın artan trafik çilesine dikkat çekti.

Ilıkan "Şehrin şuan en büyük problemi trafik çilesi" ifadelerini kullanırken "Her cadde, her alanda aynı anda trafik tıkanıyor. Ve bununla ilgili hiçbir ses çıkmıyor arkadaşlar. Tabi ki bu trafik problemi öyle bir hale geldi ki arkadaşlar bu pazartesi Ankara trafiği 7, İstanbul trafiği 6. Hani trafiği ile İstanbul'a gitmekten korkardık ya İstanbul'u geçmişiz bu alanda." dedi.

"Pandemi nedeniyle neye ara veriliyor"

Yol çalışmalarının zamanlamasını eleştiren Ilıkan "Tasarruf sadece paradan yapılan tasarruf değil, zamandan yapılan tasarruf yapmak gerekiyor ve malesef bu belediye yönetimi zamanı çok müsrifçe kullandı. Özellikle pandemi döneminin durağanlığında, sokağa çıkma yasağı döneminde bu altyapıya, metro bakımına, yol yapımlarına ayırması gereken zamanı ayırmadı ve her şey için geç kaldı. Ve bunu da attığı bir tweette itiraf ediyor. Diyor ki Büyükşehir Belediyesi: OSB'ler , parklar ve üniversiteler yerleşkelerini bisiklet yollarına kavuşturmuş, pandemi nedeniyle ara vermiştik diyor. Pandemi nedeniyle neye ara veriliyor arkadaşlar. Tam zamanı değil mi pandemi dönemi bunun için. Bu bisiklet yolları kavramı da farklı OSB'lere, parklara, üniversite yerleşkelerine yapılan bisiklet yolları tabi ki faydalıdır. Ama bunlar hobi amaçlıdır. Bisiklet yolları niye yapılır. Trafikteki araç yükünü azaltmak için yapılır. Zehirli gaz salınımını önlemek için yapılır. Ama hiçbir yerden, hiçbir yere gitmeyen bisiklet yolları yapıp ta, biz bisiklet yolu yaptık demeyin." şeklinde konuştu.

"Sanırım meclisi suçlayamayacaksınız"

Yanlış planlama ve zamanlamanın hatasını vatandaşların ödediğine vurgu yapan Ilıkan sözlerini şöyle sürdürdü;

Zamanlama ve planlama hatasıyla geçen bu döneminizin faturasının son dönemlerde en çok da Turan Güneş Bulvarı'nda oturan, orayı kullanan vatandaşlar ödüyor arkadaşlar. Buradaki zamanlama ve planlama hatasından dolayı da sanırım meclisi suçlayamayacaksınız. Her gün binlerce aracın geçtiği, on binlerce vatandaşın mağdur olduğu konuyla ilgili vatandaşı suçladınız. Dediniz ki, Turan Güneş'in ihalesini yaptık. Oradaki vatandaş üstten geçiyordu, istemiyoruz dedi, vazgeçtik diyorsunuz. Yanlış planlama yapmışsınız, yanlış zamanlamada bulunmuşsunuz. Şimdi bekliyoruz ne zaman metrolara, otobüslere vatandaşı şikayet eden afişler asacaksınız. TRT Kavşağı'nda iş yaparken vatandaşa sordunuz. Ben merak ediyorum Başer Kavşağını yaparken vatandaşa sormuyorsunuz?. Böyle mi yapalım, Alttan mı yapalım diye? Şaşmaz Kavşağı'nda vatandaşa sordunuz mu? niye oradakine soruyorsunuz da , diğerine sormuyorsunuz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1134606/murat-ilikan-ankaradaki-trafik-yogunluguna-dikkat-cekti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.