Hilal Ayık: Hakkımızı helal etmiyoruz

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısında ilişkin "Biz o hakkı helal etmiyoruz. Asla da etmeyeceğiz. İnsanların hayatına mal oldu 28 Şubat" dedi.
Ankara Masası
|
23 Kasım 2021, Salı - 20:35
Hilal Ayık: Hakkımızı helal etmiyoruz

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Kasım Ayı 16. Birleşimi'nde, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ankara gündeminin dışında genel gündeme ilişkin yaptığı açıklama dikkat çekti.

Ayık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısına ilişkin oldukça sert ifadeler kullanırken "Yaşar Bey helalleşmeden bahsetti, eğer genel başkanınızın bahsettiği helalleşmeden bahsediyorsanız biz o hakkı helal etmiyoruz. Asla da etmeyeceğiz. Altını çizmiş olayım. O sadece bir özürle geçiştirilebilecek bir hak değil. İnsanların hayatına mal oldu 28 Şubat. 1 günde 1 özürle geçiştirilebilecek bir özür değil. Biz hakkımızı helal etmiyoruz. O hak bizim. O hakkı kime helal edip etmeyeceğimize biz karar verelim." dedi.

"Çamur at izi kalsın değil"

Ankara Büyükşehir Belediyesine parti teşkilatından kişilerin alındığını iddia eden Ayık "Diğer bir konu ise rozetsiz başkanlık konunuz. Personel alımlarının tamamı siyasi parti teşkilatları üzerinden yapıldı. Yine sosyal yardımları siyasi parti teşkilatları partiye üye olmak için bir teşvik olarak ne yazık ki kullanılıyor. Bunu daha önceki konuşmalarımızda ispatlı olarak, hakikaten bunlar çamur at izi kalsın değil. Elimizde Whatsapp mesajları, vatandaşların mesajları var. Rendice etmemek için buradan okumak istemiyorum. Sizlere ulaştırırız." ifadelerini kullandı.

Ayık'ın iddialarıyla ilgili Başkan Mansur Yavaş "Onları lütfen gönderin. Gereğini yapacağım.Asla izin vermem." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1134651/hilal-ayik-hakkimizi-helal-etmiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.