Mansur Yavaş'tan 'söz vermiyor' eleştirilerine cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Meclis'te söz vermiyor eleştirilerine ilişkin "Zaman zaman tartışma çıkıyor. Burası monolog yeri değil. Karşılıklı didişip diyaloğa girdiğiniz zaman bunun sonu gelmez." dedi.
Büşra Bayrak
|
24 Kasım 2021, Çarşamba - 01:00
Mansur Yavaş'tan 'söz vermiyor' eleştirilerine cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, zaman zaman eleştirilen 'söz vermiyor' tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yavaş, çoğunluğun üstünlüğüyle hareket edilmeye çalışıldığını belirtirken "Meclis üyelerine söz verme konusuna gelince arkadaşlar, Emin Bey tecrübeli Meclis çalışma yönetmeliğini bir okuyun. Zaman zaman tartışma çıkıyor. Burası monolog yeri değil. Karşılıklı didişip diyaloğa girdiğiniz zaman bunun sonu gelmez. Söz istemenin usulü, adabı var. Yazılı istersiniz, müracaat alınır. Fakat öyle bir şey var ki, çoğunluğumuz var diye sırayı da Murat Bey tayin etmeye başladı." dedi.

"Kanuna uygun mu? Aykırı mı?"

Elindeki Danıştay kararlarını gösteren Yavaş, şunları söyledi;

Bakın Meclis başkanı yetkisine siz hep önergeyi diyorsunuz değil mi? Önergeyi biz istinaf ettik. Çünkü biz geldiği zaman önergeleri istedik. Önergeler bittikten sonra siz oradan biz de önerge sunacağız dediniz. Benim okuma, inceleme imkânım olmadı. O yönüyle istinafa götürdük. Şu da bizim  daha birinci gün ki Meclisimizde, ilk  2019 seçimlerinden sonraki Meclis’te, hemen hem savcılığa verdiler bizi. Savcılık dedi ki, bu kararlara biz bakmayız. Bunlar idari işlemdir. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığından müfettiş geldi. Soruşturma izni istedi biz de itiraz ettik ve Danıştay'a gittik. Danıştay birinci dairesi bakıyor. Orada da diyor ki, Belediye Meclisinin görev alanında bulunmayan önergelerin Belediye Meclisinin gündemine alınıp alınmayacağı noktasında Belediye Başkanı taktir yetkisi var. Biz sizin önergenizi görmedik ki. Kanuna uygun mu? Aykırı mı? Oylatacağız. Bak bu da Danıştay kararı. Bakalım istinaf ne diyecek. Hemen her şeye mahkûm oldu mahkûm oldu. Mahkûm olacak bir şey yok. Yanlış da yapabiliriz. Ne yaparız? Siz yanlış kararı aldığınız zaman, bize göre yanlış kararı aldığınız zaman biz veto etmiyor muyuz? Mahkemeye vermiyor muyuz? Olay bu kadar basit siz de gidebilirsiniz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1134836/mansur-yavastan-soz-vermiyor-elestirilerine-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.