ASKİ, EGO ve ABB bütçeleri onaylandı

ABB Meclisi'nde yapılan oylamayla ASKİ, EGO ve Ankara Büyükşehir Belediye bütçesi onaylandı.
Büşra Bayrak
|
24 Kasım 2021, Çarşamba - 01:43
ASKİ, EGO ve ABB bütçeleri onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Kasım Ayı 16.Birleşimi'nde  ASKİ, EGO ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçeleri görüşüldü.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın yönelttiği birleşimde bütçeler Meclis üyeleri tarafından onaylandı.

ASKİ, EGO ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tahmini bütçeleri şu şekilde oluştu;

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Gider: 2 milyar 750 milyon

Gelir:  2 milyar 160 milyon

Borçlanma: 590 milyon

ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Gider: 4 milyar 222 milyon

Gelir:  3 milyar 750 milyon

Borçlanma: 472 milyon

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Gider: 10 milyar

Gelir: 9 milyar 300 bin

Borçlanma: 700 milyon

"Asıl belediyecilik işte budur"

Görüşmelerin ardından teşekkür konuşması yapan Mansur Yavaş şunları söyledi;

Ben istiyorum ki Ankara halkının cebine daha fazla para girsin. Bütün mitinglerimde söyledim, ‘en büyük projem Ankara halkını zengin etmek’ dedim. Birincisi o inşallah onu da yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. ‘Adil olacağız, şeffaf olacağız, ortak akılla yöneteceğiz’ dedik bunları da aynı şekilde yapmaya çalışıyoruz. Şansımıza da hep kriz anları çıktı, sonuç itibariyle Ankara halkının, esnafından işçisine, memurundan dar gelirlisine kadar böyle zamanlarda anında belediyenin sonuna kadar yanında olduğunu bilmesini istiyorum. Asıl belediyecilik de budur diyorum. Hükümet toplanacak, Sayın Cumhurbaşkanı muhtemelen okulların açılmasına karar verecek. Çünkü o yönde bir çalışma var. Yardım alanların içerisinde, çocuğu ilkokula giden kaç aile varsa tespit ettik. Sayın Cumhurbaşkanı’nın okulları açıyoruz demesiyle bu hanelere mesaj gitmesinin arasında 5 dakika var. O hanede kaç tane öğrenci varsa ‘kişi başına 200 TL eğitim yardımı yatırılmıştır’ diye mesaj gitti. Ve aniden okul açılacak dendiği zaman o annenin, ‘eyvah biz üniformayı nereden alacağız? Çantamız yok, kırtasiye malzemelerimiz yok’ diye üzülmesine fırsat vermedik. Belediyecilik budur arkadaşlar. İnşallah iş adamında, işçisine kadar tüm kesimlerin yanında olan belediyecilik anlayışımız devam edecek. Betonla plastikle işimiz yok; güneşle işimiz var, güneşle işimiz var. Hayırlı olsun. Bundan sonra da inşallah güzel çalışmalara hep birlikte imzalar atalım.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1134842/aski-ego-ve-abb-butceleri-onaylandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
beypazarı
24 Kasım 2021, 08:36
bütçe yapabilecek personeli nereden bulmuşlar, ah pardon her fırsatta ağzına tükürdüğünüz eski yönetim döneminde girenlere yıkılmışsınızdır