İdris Şahin: Lütfi Elvan fiilen görevde değil

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, "Aldığım bazı duyumlara göre, sayın Lütfi Elvan yaklaşık 10-15 gündür fiilen görevde değil" dedi.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2021, Çarşamba - 13:40
İdris Şahin: Lütfi Elvan fiilen görevde değil

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı. 

Ekonomideki gelişmeler sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın sessiz kalmasını anlayamadığını belirten Şahin, Elvan'ın fiilen görevde olmadığı yönünde duyumlar aldığını söyledi. 

Şahin, ülke şartlarının acil bir seçim gerektirdiğini ekledi.

Şahin'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Şu anda Hazine Bakanımız yok"

Lütfü Bey'in tepki koymamasını, sessiz kalmasını aklım da vicdanım da kaldırmıyor. Ama aldığım bazı duyumlara göre sayın Elvan yaklaşık 10-15 gündür fiilen görevinden ayrılmış durumda. Bu yapılan hareketlere ne Lütfü Elvan ne de Merkez Bankası'nın bağımsız üyelerinin rıza göstermesi mümkün değil. Şu anda Hazine Bakanımız yok. Sayın Cumhurbaşkanımız Beştepe'de kimin aklına müracaat ediyorsa, bilin ki yanlışta. Biz kendisini DEVA Partisi olarak uyarıyoruz. Cumhurbaşkanının işi bilen, konusunda uzman, bu vatanı seven insanlarla ekonomi yönetimini masaya yatırıp bir karar alması gerekiyor.

Erdoğan ve Bahçeli'nin erken seçime kapıları kapatması

Her ikisinin de benzer açıklaması oldu. Seçimler tarihinde yapılacak deseler de kıvrak bir dönüşle her iki genel başkanın erken seçime gittiğini görüyoruz. Ülkenin şartları acil bir seçimi gerektiriyor. Ülkede seçim şartları oluşmamış olsa, iktidar mensupları 1,5 yıl önce seçimlerin tarihinde olacağı yönünde açıklama yapma gereği hissetmezler. Ülkede seçimin şartları oluşmuştur. İktidar ortakları ülkeyi yönetememektedirler. Bir yönetim krizi vardır. Bu krizden çıkmanın yolu yeniden milletin onayına başvurmaktır. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1135987/idris-sahin-lutfi-elvan-fiilen-gorevde-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.