İdris Şahin: Başkent Millet Bahçesi hangi amaçla, kimin için yapıldı?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Başkent Millet Bahçesi​'nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın davet edilmediğine dikkat çekerek duruma tepki gösterdi. Şahin, "Ankaralı'nın meşru oylarıyla seçilmiş başkanı bile olmadan açılışa sunulan Millet Bahçesi hangi amaçla, kimin için yapıldı?" diye sordu.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2021, Çarşamba - 14:14
İdris Şahin: Başkent Millet Bahçesi hangi amaçla, kimin için yapıldı?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Ankara Masası'na konuk oldu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşen Başkent Millet Bahçesi'nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın davet edilmediğine dikkat çeken Şahin, duruma tepki gösterdi.

Şahin şu ifadeleri kullandı:

"İnşaata ve imara dayalı büyümenin Türkiye’yi bir yanlışa götürdüğünü Sayın Babacan çok rahatlıkla 2008-2009 yıllarında ifade ediyor. Bugün Ankara’nın Çukurambar’ında, İstanbul’un Ataşehir’inde, Kadıköy’ünde, Bakırköy’ünde  ya da  Zeytinburnu’nda o kuleleri mahkeme kararına dair yıktırmayan kim? Sözde yatay mimari diyen ama İstanbul’u, Ankara’yı dikey mimari ile baştan başa kuşatan kim?

Madem Ankara Masası ve gündemde konuşuyoruz. Ali Babacan 2015’ten bu yana iktidarda değil yönetimde farklı isimlerle çalışıyor. Bugün Merkez Ankara diye inşa edilen, eski otogarın bulunduğu yerdeki binaları kim yapıyor? Kimin sorumluluğunda? Karşısında Millet Bahçesi diye açtığınız yerde Ankara’nın Büyükşehir Belediye Başkanı'nı bile çağırmadan, Ankaralının meşru oylarıyla seçilmiş başkanı bile olmadan açılışa sunulan Millet Bahçesi hangi amaçla, kimin için yapıldı? Bunları görmek lazım. 

Sayın Babacan ve arkadaşları olarak şunu ifade ediyoruz; bizim kurucularımızdan eski bakanımız Nihat Ergün ‘Bal tuttuk ama parmağımızı yalamadık. Çünkü o bala dokunmamıştık’ dedi. Devlet yönetiminde akçalı en ufak bir şeye karışmadan, liyakatli, ehliyetli kadrolarla bu ülkenin menfaatine her türlü adım Sayın Babacan ve ekibi tarafından atılmıştır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1136046/idris-sahin-baskent-millet-bahcesi-hangi-amacla-kimin-icin-yapildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.