Ankaralı dolmuşçular destek bekliyor!

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın toplu ulaşımda zam olmayacağını söylemesi ardından “destek bekliyoruz" çağrısında bulundu.
Büşra Bayrak
|
24 Kasım 2021, Çarşamba - 17:38
Ankaralı dolmuşçular destek bekliyor!

Pandemi nedeniyle ağır yaralar alan ve zarar gören minibüsçüler/dolmuşçular, akaryakıt fiyatlarına yönelik ardı arkası kesilmeyen zamlar nedeniyle zor günler geçiriyor. Ankara’da faaliyet gösteren binlerce esnaf pandeminin yaralarını sarmaya çalışırken döviz fiyatlarındaki artış ise kara kara düşündürmeye başladı.   

Artan girdi maliyetlerini gerekçe göstererek minibüs ücretlerine zammın kaçınılmaz hale geldiğini belirten Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer,  esnafın destek beklediğini  kaydetti.

Yılmazer, geçtiğimiz haftalarda Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)’ne verdikleri dilekçe ile zam talep ettiklerini, ardından konunun ABB Meclisi'nde görüşüldüğünü ve Mansur Yavaş’ın biz zam yapmayacağız, ulaşım esnafına gerekirse destek vereceğiz” ifadelerini kullandığını hatırlattı.   

"Zam yoksa destek bekliyoruz"

3,5 TL ücret ile her geçen gün esnafın zararlarının arttığını, merkez hatların 6 TL, uzun hatların 7 TL olarak uygulanmasını istediklerini aktaran Yılmazer,” Destekten ziyade toplu taşımaya zam yapılmasını istiyoruz. Mansur Yavaş’ın ‘zam yapmayacağız, gerekirse esnafa destek vereceğiz’ açıklamasının ardından henüz bir gelişme yaşanmadı. Ama biz UKOME Daire Başkanlığı ve ilgili müdürlüğe  zam yapılması talebimizi tekrar ilettik, eğer yapılmayacaksa da bu farkın Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenmesini istedik. Sonuç bekliyoruz.” diye konuştu.

" Günlük 300 TL akaryakıt desteği istiyoruz"

Yılmazer, Ankara'da 2 bin 57 tane araçlarının olduğunu belirterek, “Zam verilecekse zam, akaryakıt desteği verilecekse akaryakıt desteği bekliyoruz. Günlük 300 TL akaryakıt desteği istiyoruz. Esnafın zam veya desteklenmesi dışında herhangi bir çaresi yok. En son çare olarak  kontak kapatma durumuna kadar geleceğiz. Kaldı ki araçlarımız şuan da icradan satışa çıkmış durumda. Ankara'da 60'a yakın araç, icra kanalı ile satıldı.  Bununla alakalı da kesin çözümün Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'inde bulunması lazım.” İfadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1136897/ankarali-dolmuscular-destek-bekliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.