Keçiören’de öğretmenler için ağaç dikildi

Keçiören Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ilçedeki Keçiören Final Okulları, Keçiören Şehit Bayram Kavcı Ortaokulu ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte ağaç dikme etkinliği düzenledi.
Zeliha Demirci
|
25 Kasım 2021, Perşembe - 10:51
Keçiören’de öğretmenler için ağaç dikildi

Keçiören Belediyesi,  24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel ağaç dikme etkinliği düzenledi.  Kartaltepe Kent Ormanı ve Ağaçlandırma Alanı’nda düzenlenen etkinlikte öğrenci ve öğretmenlere hitaben konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Türkiye’nin en ücra köşelerinde bayrağımızı dalgalandırarak çocuklarımız yetiştiren öğretmenlerimiz var. Onlar bulundukları yerlerde sadece öğretmenlik yapmıyor. Okulun boyasını badanasını ve diğer fiziki koşullarını güzelleştirmek için büyük emek veriyorlar. Hain PKK tarafından şehit edilen öğretmenlerimiz ise gönlümüzde ebediyen yaşayacaklar.  Başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlıklar, sağlamlıkları diliyorum.” dedi.

Öğretmenliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu da söyleyen Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün 24 Kasım öğretmenler günü. Hepimizi yetiştiren öğretmenlerdir. Hepimiz onların rahle-i tedrisatından geçiyoruz.  Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmen, adı üstünde öğreten demektir. Atatürk, ‘Geleceğimiz gençlerdir, gençleri de yetiştirecek olan öğretmenlerimizdir.’ demiştir.  Büyük deha büyük komutan Gazi Mustafa kemal Atatürk aynı zamanda başöğretmendir.  Türkiye Büyük Millet Meclisinde kendisine başöğretmenlik unvanı verilmiştir. Dünyamızda bir her şeyi insanlar yapıyor, insanları da öğretmenler yetiştiriyor. Dolayısıyla öğretmenlik çok kutsal bir meslektir, sabır isteyen bir meslektir. Bizi yetiştiren, nakış nakış dantel gibi işleyen öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Anne ve babalar bir iki çocuğu zor yetiştirirken öğretmenlerimiz 20 30 kişilik sınıflarda her bir öğrencimizle tek tek ilgilenerek onlara gelecek hazırlıyorlar. Bu anlamda emek veren alın teri döken öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.”

Başkan Altınok etkinlikte öğrencilerle birlikte ağaç dikerken, öğretmenleri ise tebrik ederek çiçek hediye etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1137944/keciorende-ogretmenler-icin-agac-dikildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.