Öğrenciler Çankaya'da ücretsiz yemek yiyor

Çankaya Belediyesi tarafından hayata geçirilen, üniversiteli gençlere ücretsiz yemek uygulaması Kızılay'da merkez binasının yemekhanesinde başladı. Başkan Alper Taşdelen ilk gün dolayısıyla öğrencilerle birlikte akşam yemeği yedi.
Ankara Masası
|
25 Kasım 2021, Perşembe - 13:59
Öğrenciler Çankaya'da ücretsiz yemek yiyor

Çankaya Belediyesinin, örnek bir sosyal belediyecilik uygulamasıyla hayata geçirdiği üniversiteli gençlere ücretsiz yemek uygulaması belediye yemekhanesinde başladı. İlk gün dolayısıyla Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de öğrencilerin yanında oldu. 

Üniversite öğrencileri, öğrenci kimliklerini göstererek akşam yemeklerini Çankaya Belediyesinin Kızılay'daki merkez binasının yemekhanesinde yiyebiliyor.

"Belediye onların evi "

Konu hakkında konuşan Alper Taşdelen, "Ülkemiz çok ağır ekonomik şartlardan geçiyor. Biz de üniversiteli kardeşlerimizin yanında olmak istedik ve belediyemizin yemekhanesini üniversitelilere açtık. Çünkü belediye onların evi. Hiç kimse ‘akşam ne yiyeceğim’ diye düşünmesin istedik. Hiçbir üniversiteli kardeşimiz, ‘cebimde kaç lira var, bugün ne yiyeceğim, yarın ne yiyeceğim’ diye düşünmesin. Hafta içi her akşam gelsin, belediyesinde, evinde bizim misafirimiz olsun, soframızı paylaşalım istedik. Bugün ilk gün, başladık ve böyle bir hizmeti vermekten dolayı çok mutlu oldum. Bu hizmetimiz eğitim-öğretim yılı tüm üniversitelilere devam edecek." ifadelerine yer verdi.       

"Üniversiteli gençlerimiz bizim aydınlık geleceğimiz"

CHP’li belediyeler olarak kara kış yardımları ile ihtiyacı olan herkesin yanında olacaklarını ifade eden Taşdelen, "Ezilenin, mağdurun yanındayız. Bu ağır ekonomik şartlarda gerçekten sabit gelirli yurttaşlarımızın, asgari ücretle geçinen yurttaşlarımızın, açlık sınırında yaşayan yurttaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Üniversiteli kardeşlerimize soframızı açmak bunlardan biriydi. Çünkü üniversiteli kardeşlerimiz bizim aydınlık geleceğimizin teminatı. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmalarını istemiyoruz. Çankaya’nın her zaman yanlarında olduğunu bilmelerini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1140194/ogrenciler-cankayada-ucretsiz-yemek-yiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
M.Y
07 Ocak 2022, 20:24
allah razı olsun sizden.