Merkel'den Doğu Akdeniz açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, iki NATO üyesi ülkenin Doğu Akdeniz’de gerginlik yaşamasından endişe duyduklarını söyledi. Merkel, Almanya’nın Doğu Akdeniz’deki gerginliğin giderilmesi için kararlı olduğunu belirtti.
IHA-20200827AW099840
|
27 Ağustos 2020, Perşembe - 14:15
Merkel'den Doğu Akdeniz açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB savunma bakanlarının gayriresmi toplantısı nedeniyle Berlin’de bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i Başbakanlıkta kabul etti. Görüşmede Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki gerginliği de gündeme geldi. 

Merkel: Doğu Akdeniz gerginliği düşürmeye kararlıyız

Merkel, görüşme ardından yaptığı açıklamada NATO üyesi ülkenin Doğu Akdeniz’de gerginlik yaşamasından endişe duyduklarını belirterek "Almanya gerginliğin azalmasına katkıda bulunmaya çok kararlı. Bugün burada doğru yol ve bu konudaki seçeneklerimiz hakkında da konuştuk" dedi.

NATO Genel Sekreteri'nden teşekkür


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise Merkel’e, AB dönem başkanı olarak NATO’ya ve üyeleri arasındaki gerginliğin giderilmesi için gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür etti. Stoltenberg, "Doğu Akdeniz’deki durum hepimizi çok endişelendiriyor. Gerginlikten bir çıkış yolu bulma çabalarınız için teşekkür ederim ve çabalarınızı takdir ediyorum. Yunanistan ve Türkiye’ye sesleniyorum. Kriz, ittifak dayanışması ruhuyla ve uluslararası hukuka uygun olarak çözülmelidir. Diyalog ve gerilimi azaltma herkesin çıkarına olacaktır" dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/114047/merkelden-dogu-akdeniz-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.