EGO Ankaralılara duyurdu: Zam kaçınılmaz!

EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda "Gerek kamu gerekse özel toplu ulaşımın sürdürülebilirliği açısından gelinen noktada zam kaçınılmaz hale gelmiştir." denildi.
Büşra Bayrak
|
25 Kasım 2021, Perşembe - 14:08
EGO Ankaralılara duyurdu: Zam kaçınılmaz!

Son dönemde yaşanan kur artışları nedeniyle akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş, Ankara'da 2 yıldır aynı tarife üzerinden hizmet veren toplu taşıma esnafını isyan ettirdi. 

Geçtiğimiz haftalarda Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde de görüşülen zam beklentisi karşısında Başkan Mansur Yavaş "Biz toplu taşımada zam yapmayacağız, gerekirse ulaşım esnafına destek vereceğiz" demişti. 

Ancak bugün EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada toplu ulaşım ücretlerinde zammın kaçınılmaz olduğu belirtildi. Açıklamada, yaşanan kur artışları ve alınan otobüslerin  EGO Genel Müdürlüğü'nün 2022 yılı bütçesine 290 milyon TL'nin üzerinde  maliyet etkisi  yarattığı aktarıldı. 

Bunun yanı sıra mazot, doğalgaz, elektrik, yedek parça, personel giderlerinin  2019-2021 döneminde yüzde 77,60 oranında, aynı artış oranının 2017-2021 yıllarında ise yüzde 188,60 artış gerçekleştiği vurgusu yapılan yazının devamında şöyle denildi:

"En son bilet zammı 02.09.2019 tarihinde yapılmıştır. Söz konusu zam oranı belirlenirken bir önceki zammın yapıldığı 2017 yılından itibaren gerçekleşen maliyet artışlarının çok altında bir oran olan %30 belirlenmiş, indirimli ve öğrenci bilet ücretlerine ise zam yapılmamıştır. Bütün bu olumsuz gelişmelere rağmen, iki yıldır bilet ücretlerine herhangi bir zam yapılmamış ve maliyet artışları tüm Ankara halkına paylaştırılmıştır. Ancak gerek kamu gerekse özel toplu ulaşımın sürdürülebilirliği açısından gelinen noktada zam kaçınılmaz hale gelmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."         



http://www.ankaramasasi.com/haber/1140472/ego-ankaralilara-duyurdu-zam-kacinilmaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.