Temel Karamollaoğlu 28 Şubat yargılamalarıyla ilgili konuştu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı televizyon programında 28 Şubat yargılanmalarına değinerek, "Türk ordusunun üst seviyelerine gelmiş komutanlarının cezalandırılmasını içime sindiremiyorum" dedi.
Büşra Bayrak
|
26 Kasım 2021, Cuma - 12:50
Temel Karamollaoğlu 28 Şubat yargılamalarıyla ilgili konuştu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halk TV’de yayınlanan Liderler Özel programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısı hakkındaki görüşlerinin ardından 28 Şubat yargılamalarına da değindi.

Türk ordusunun en üst seviyelerinde görev alan komutanlarının bu şekilde cezalandırılmalarını içine sindiremediğini söyleyen Karamollaoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bir yerde rastladım, nerede olduğunu hatırlayamıyorum. 28 Şubat'la ilgili yatmış çıkmış bir albayın görüşleri vardı. Ben mesela şahsen ordunun en üst kademesinin bu noktaya düşmesine gönlüm razı değil. Genelkurmay başkanlığı yapmış, orgeneral olmuş, orduları yönetmiş ondan sonra da belli bir sebepten dolayı bizim Şevket Bey, bu konuda hatta davayı bile geri çekelim dedi kendisiyle ilgili. Ben bunu istemem ama onların da bunu görmesini arzu ederim karşılıklı olarak.”

" Herkes kendi yönünden örnekler verirse helalleşmek mümkün "

“ '28 Şubat'ta ne oldu? Hiçbir şey olmadı.' El insaf... Yani onların da orada helallik dilemesi icap eder. Siz gideceksiniz Amerika'da Türkiye'ye mesaj vereceksiniz. Bin yıl sürecek bu diyeceksiniz. Bunlar olmaz. Herkes kendi yönünden örnekler verirse helalleşmek mümkün. Ben diyorum ki helalleşmek bu noktada ben ordunun bu kademesine gelmiş insanların bu şekilde cezalandırılmasını içime sindiremiyorum.”

"Helallik dilmek toplumdaki iç barışın en kolay yönden sağlanması manasına gelir "

“28 Şubat ile ilgili söylüyorum bunu. Biz onu yaşadık gördük, bizi rencide etti ama ben hakikaten bu noktada böyle bir tavrın içindeyim. Helalleşme anlamına gelir mi gelmez mi bilemem ama herkesin bu noktadan hareket etmesi icap eder. Bir hata varsa bir yanlış varsa burada helallik dilemek, toplumdaki iç barışın en kolay yönden sağlanması manasına gelir. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1142214/temel-karamollaoglu-28-subat-yargilamalariyla-ilgili-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.