DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan gözaltına alındı

Deva Partisi’nin kurucu isimlerinden Metin Gürcan gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen casusluk soruşturması kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan Gürcan, Ankara’ya gönderilecek. DEVA Partisi Lideri Ali Babacan'da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Ankara Masası
|
26 Kasım 2021, Cuma - 13:32
DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan gözaltına alındı

Deva Partisi’nin kurucu isimlerinden Metin Gürcan casusluk soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu konuyla ilgili şu bilgileri verdi;

'Partimizin kurucularından Metin Gürcan Bey’in ikametinde Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı üzerine bu sabah 05.00 sularında arama yapılmıştır. Arama kararına göre Metin Gürcan Bey Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alınmıştır.

Söz konusu soruşturma bağlamında başkalarının da gözaltına alındığı bilgisi vardır. Metin Bey şu anda sağlık kontrolünde. Tüm desteğimizle süreci yakinen takip ediyoruz. Avukat arkadaşlarımız emniyette, kendilerine gereken hukuki desteği vermekle birlikte soruşturma ile ilgili daha net bilgiler aldıktan sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz.'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'da açıklama yaptı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin kurucu üyelerinden emekli asker Metin Gürcan’ın gözaltına alınmasına ilişkin partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda açıklama yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2020 yılına ait bir soruşturması kapsamında Metin Gürcan’ın gözaltına alındığı bilgisinin kendisine ulaştığını belirtti.

DEVA Partisinin hukukçularının bu konuyla yakından ilgilendiklerini belirten Babacan, “Eğer siyasi bir nitelikteyse, eğer hedef partimize yönelik bir tutumsa, DEVA kadrolarını asla yolundan alı koyamaz. Tekrar vurgulamak istiyorum; eğer bu işin arkasında siyasi bir niyet varsa, siyasi motivasyonla yapılıyorsa buradan açık açık söylüyorum; biz yolumuza devam ediyoruz. DEVA kadrolarını asla yıldıramazlar” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1142284/deva-partisi-kurucularindan-metin-gurcan-gozaltina-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.