Son seçim anketine ekonomi damga vurdu

MAK Danışmanlığın Kasım ayının ilk haftası yaptığı ankette, vatandaşın yüzde 60'ının ülkenin öncelikli sorunu olarak ekonomideki olumsuz gelişmeleri gördüğü ortaya çıktı. Ankette AK Parti birinci parti çıkarken Millet ittifakının Cumhur ittifakının önüne geçtiği görüldü.
Zeliha Demirci
|
26 Kasım 2021, Cuma - 14:37
Son seçim anketine ekonomi damga vurdu

Yarın seçim olsa seçmenin ilk tercihi yüzde 29.5'la AK Parti..

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur ittifakı yüzde 41.7,

Milleti ittifakı ise yüzde 41 oranına ulaşıyor.

DEVA ve Gelecek Partileri eklendiğinde Millet ittifakını oyu 46.2'ye ulaşıyor

Ülkemizde çözülmesi gereken en öncelikli sorun olarak, ekonomi diyenlerin oranı  yüzde 60

Son zamanlarda ürün ve hizmetlerdeki artışın sebebi olarak, ekonominin kötü yönetilmesi yanıtı yüzde 54 oranla birinci sırada..


Ekonomik sorunları hangi ittifak çözebileceğinin sorulduğu ankette ise yüzde 37 oranla Millet ittifakı ilk sırada yer alıyor. Cumhur ittifakı ise yüzde 28 ile 2. sırada


"Kendinizi hangi ittifaka yakın hissediyorsunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 48'i  Millet İttifakı yanıtını verdi. Cumhur İttifakı ise yüzde 38'le 10 puan geride kaldı


Son 6 ayda aile ekonomisinin durumu sorulduğunda ise yüzde 63'lük kesim bozulduğunu ifade ediyor.



MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara Masası'na konuk oldu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Kulat, ekonomideki son gelişmelerin seçmen üzerindeki etkilerinden bahsetti.

İktidardaki erimenin birinci sebebinin ekonomi olduğunu söyleyen Kulat, “ İkincisi sebep de pandemi. AK Parti pandemiyi yönetemedi. Millet ittifakı belediyeleri sosyal yardımlarıyla öne çıktı” dedi.

Şu an sahada ayrı bir ekonomi araştırması yaptıklarını söyleyen Kulat, “Cumhur İttifakına oy veren insanlar da ekonomideki gelişmelerden rahatsız. Dolar parti ayırt etmiyor hepiniz etkileniyorsunuz. Ekonomiye dış müdahale olabilir vatandaş da bunu görüyor. Ancak vatandaşın çok az bir kısmı dış güçlerin etkisi var diyor. Vatandaş canına dokunduğunda tepkisini ortaya koyar, hemen de kararını değiştirmez. Toplumdaki hakim görüş ekonominin iyi yönetilmediği şeklinde" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1142289/son-secim-anketine-ekonomi-damga-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Kamil
26 Kasım 2021, 21:47
Memleket Partisi kararsızlar dağıtılmadan yüzde 0,7 Kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 0,5 bu da güzel