Türkiye'yi takibe aldılar

Altyapı dendiğinde akla Türkiye'nin geldiğini ve İsviçre şirketlerinin de bu bağlamda Türk şirketleriyle iş birliği yapmaya çok istekli olduğunu dile getiren İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch,"Yüksek teknoloji, inovasyon ve dijitalleşme alanında başka fırsatların olabileceğini düşünüyoruz. Bunlar hem bizim şirketlerimiz hem de Türkiye için çok karlı olabilir" dedi.
Samet Dirican
|
26 Kasım 2021, Cuma - 14:17
Türkiye'yi takibe aldılar

İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, ülkesinden önemli şirketlerin, Türkiye'de sağlık ve inşaat başta olmak üzere birçok alanda yatırım yapmaya istekli olduğunu söyledi.

Ruch, Türkiye ile İsviçre arasındaki ekonomik ilişkilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni yatırımlar olabilir

Yabancı yatırımcıların bir ülkede yatırım yapmadan önce baktığı ilk şeyin istikrar olduğunu vurgulayan Ruch, hukuki çerçeve, hukukun üstünlüğü ve yargı sistemlerinin de yatırım kararları alınmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Çin'deki yatırımların Avrupa'ya kaydığına dair "hikayelerin" gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ruch, "Geçen hafta İsviçreli yatırımcılarla Çin piyasası konusunu konuştum. Çin piyasasının hala çok karlı olduğunu söylediler. Fakat Türkiye'de yeni yatırımlar olabilir. Çünkü ulaştırma ve taşıma fiyatları çok yüksek." değerlendirmesinde bulundu.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1142335/turkiyeyi-takibe-aldilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.