Yaşlılar için çalışanlardan büyük fedakarlık

Akyurt Vakfı Yaşamevi çalışanları, yaşlılar güvende kalsın diye 100 gün eve gitmedi.
Büşra Bayrak
|
27 Ağustos 2020, Perşembe - 16:29
Yaşlılar için çalışanlardan büyük fedakarlık

Akyurt Vakfı Yaşamevi, koronavirüs tedbirleri kapsamında yaşamevi sakini 59 kişi için tam izolasyon uyguladı.

Akyurt Vakfı Yaşamevi'nde, koronavirüsün Türkiye’de görülmesinin ardından sıkı tedbirler alındı. Yaşamevi yönetimi ve çalışanları da fedakarlık göstererek gönüllü olarak gece gündüz yaşlılarla birlikte yaşadı.

Öyle ki, tam 100 gün boyunca hiçbir personelin dışarı adım atmadı. Fedakar çalışanlar normalleşmeye rağmen, Temmuzda 10 günlük, Ağustosta ise 15 günlük vardiyalarla çalıştı. 

"Personelimiz bu süreçte büyük fedakarlık gösterdi"

Uyguladıkları tedbirler sayesinde bugüne kadar pozitif vaka ile karşılaşmadıklarını belirten Akyurt Vakfı Yaşamevi Müdürü Halil Kamil Sayın, "Personelimiz bu süreçte büyük bir fedakarlık gösterdi. Mart ayından itibaren hiçbir personelimiz dışarıya adım dahi atmadı. 34 personelimizden 23'ü gönüllü olarak yaşamevinde kalmayı tercih ederken, Temmuz ayından itibaren vardiyalı çalışma sistemini uygulamaya başladık. Koronavirüs testi uygulanan personelimize test sonucu negatif çıkmasına rağmen 14 gün süresince izolasyon uyguladık, sonrasında tekrar edilen testin negatif çıkması ile çalışmaya devam ettiler" diye konuştu. 

"Ziyaretçi alınmadı, dışarıdan gelen malzemeler dezenfekte edildi"

Yaşamevi Müdürü Halil Kamil Sayın, personelin yanı sıra yaşamevi sakinlerinin akrabalarının da bu süreçte destek olarak ziyarete gelmediğini görüşmelerin ise görüntülü konuşma yöntemi ile gerçekleştirildiğini söyledi. Yaşamevi'ne gelen malzemelerin dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmasının ardından kullanıldığını anlatan Sayın, "Yaşamevi sakinlerimizin sosyal ve psikolojik olarak pandemiden etkilenmemesi için tavsiye edilen tüm kararları harfiyen uyguladık. Huzurlu ve mutlu bir yaşam geçirmeleri için ekibimizle birlikte elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.   

http://www.ankaramasasi.com/haber/114362/yaslilar-icin-calisanlardan-buyuk-fedakarlik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.