Ali Hikmet Akıllı: AKP iktidarı insanı ekmeğe muhtaç hale getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, ekmek zamlarına tepki göstererek "Geldiğimiz noktada AKP iktidarı insanı ekmeğe muhtaç hale getirmeyi başarabildi. Bu puslu hava anca erken seçim ile dağılır. O yüzden halkın rahatlaması, önünü görebilmesi adına derhal erken seçim yapılması gerekiyor" dedi.
Ankara Masası
|
28 Kasım 2021, Pazar - 13:32
Ali Hikmet Akıllı: AKP iktidarı insanı ekmeğe muhtaç hale getirdi

Son dönemde un fiyatlarında ve dolar kurundaki artış nedeniyle ekmeğe zam beklentisi Ankara'da gerçek oldu.

Ekmeğe gelen 50 kuruşluk zammın ardından Başkent'te 200 gram ekmeğin fiyatı  2,25 TL, 400 gram ekmeğin fiyatı ise 4,50 TL'ye yükseldi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, gelen zamlar üzerine iktidarı hedef alarak erken seçim çağrısını yineledi. 

"Derhal erken seçim yapılması gerekiyor"

Başkan Akıllı, "Kötü yönetim ve akıl dışı ekonomik adımlar ülkeyi felakete doğru sürüklemeye devam ediyor. Mersin’de gördüğümüz ekmek kuyruklarını 21. yüzyılda Başkent Ankara’da ve başka illerde de görmek içten değil. Tek başına yaşayan bir vatandaş için bile pahalı olan bu ekmek fiyatını düşündüğümüzde, kalabalık ailelerin ekmeği nasıl alacağını varın siz düşünün. Bunu söylerken fırıncıları da suçlamıyoruz elbette. Çünkü fırıncı da haklı. 2-3 ay önceki girdi fiyatları ile şimdiki fiyatlar arasında uçurum var. Fırıncılar zarar ediyor. Onlar da kendini, ailesini geçindirmek için canını dişine takmış vaziyette. Geldiğimiz noktada AKP iktidarı insanı ekmeğe muhtaç hale getirmeyi başarabildi" ifadelerine yer verdi. 

Akıllı " İnsanları bir kuru ekmeğe muhtaç eden, ekmek alırken bile artık insanların ayaklarını geri geri götüren bu iktidara ders vermenin vakti geldi de geçiyor. Bu puslu hava anca erken seçim ile dağılır. O yüzden halkın rahatlaması, önünü görebilmesi adına derhal erken seçim yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1143853/ali-hikmet-akilli-akp-iktidari-insani-ekmege-muhtac-hale-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.