Emin Pazarcı'dan helalleşme açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısını samimi bulmadığını belirten Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, partide Atatürk istismarı yapıldığını savundu. Pazarcı, söz konusu çıkışı ardından Kılıçdaroğlu'na parti içinden de tepki geldiğini söyledi.
Ankara Masası
|
29 Kasım 2021, Pazartesi - 11:59
Emin Pazarcı'dan helalleşme açıklaması

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Ankara Masası'na konuk oldu. 

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Pazarcı, ekonomiye yönelik atılan adımları doğru bulduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısında samimi olmadığını belirten Pazarcı, parti içinden de CHP liderine tepkiler olduğunu ifade etti.

"Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olması zor." değerlendirmesinde bulunan Pazarcı, Millet İttifakı'nda aday sıkıntısı yaşandığını savundu. 

Pazarcı'nın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Erdoğan'ın  ekonomik kurtuluş savaşı çıkışı

Türkiye ekonomisi verilere göre toparlanmış durumda. Küresel kriz sırasında üretime yönelik bir politika uygulamaktan yana tavır alındı. Bugüne kadar uygulanan ekonomik politika terk ediliyor denildi. Bu açıklama yapılır yapılmaz manipülasyonlar başladı. Bu yüzden ekonomik kurtuluş savaşı deniliyor. Bana göre doğru. Yıllarca sıcak para bekledik bunu faizlerle beslemeye çalıştık ama üretimi ihmal ettik. Faizlerin aşağıya inmesi şart.

Türkiye'de sıkıntımız muhalefetin tavrı. Muhalefet her konuda her zaman eleştiri içinde. Bir zamanlar uzlaşma vardı şimdi bunlar kalmadı. Özellikle Kılıçdaroğlu her konuda eleştiri yapıyor. Bir gün konuşuyor ertesi gün 180 derece zıttını söylüyor.

BAE Prensi'nin ziyareti

Esad 'politikalarımı terk ettim, sizinle anlaşmak istiyorum" dese falakaya mı yatıracağız? Dış politikada da geçmişteki düşmanlıklar belirleyici olmaz. Eğer öyle ise Ruslar'la bir araya gelmemiz lazım. Senelerce Rusya ile kapıştık. Aynı şekilde Yunanistan ile. Putin geldi Türkiye'nin önünde diz çöktü. Yakın dönemde adamların uçaklarını düşürdük. Bundan sonra düşmanlık olmadı. Putin ne yaparsam faydalı olur diye düşündü ve bunu yaptı. BAE de böyle. Bizim ilişkilerimizin düzelmesi ya da buraya yatırım yapmaları BAE'yi aklamaz. Devlet aklı bunu bir yere yazar ama ilişkiler noktasında Türkiye'nin menfaatleri önemlidir. Bu noktadaki tepkiler karınlarının şişini çeşitli vesileler ile dindirmek.

"İktidar doğru bir politika uyguluyor"

Küresel krizden faydalanmak için bir ümit ışığı görüldü. Normal şartlarda bir iktidarın bunu yapmaması lazımdı. Türkiye'nin geleceği söz konusu olduğunda bir ümit ışığı görüldü ve değişiklik yapıldı. İktidar herhalde baltayı ayağına vurmaz. Doğru bir politika uygulanıyor. Türkiye'yi yönetenlerin ellerinde farklı veriler vardır. Sokakta yangın var ama bunların bir kısmı doğru bir kısmı spekülasyonlardan kaynaklanıyor. Ülkenin bunlarla da mücadele etmesi lazım.

"Dolardaki yükselişle savurganlıktan vazgeçiyoruz"

Dolardaki yükselme ekonominin temel parametresi değildir. Bu temel olsa Rusya'nın çökmesi gerekir. Japonya'nın ayağa kalkmaması gerekir. Doların yükselmesi acaba bir facia mı? İçeride dizginlenemiyor ama bu yükselişle birlikte biz savurganlıktan vazgeçiyoruz. Semt pazarlarına gittiğinizde her şey yabancıydı. İthal mallar pazarlara kadar düşmüştü ve biz har vurup harman savuruyorduk. Çok ucuz olduğu için kendimiz üretmiyorduk, dışarıdan alıyorduk. Şimdi bu gidişi son vermek lazım.

Kılıçdaroğlu'nun helalleşme açıklaması

Helalleşmenin içinde hesaplaşma da var. Bir kere Atatürk'ü İnönü'yü tüm CHP'yi gömdü. "Geçmişte yaralar vardı kanattık " dedi. Çok ilginç "O yaralar hala kanıyor" dedi. Yaraları da kaşımaya başladı. Kılıçdaroğlu CHP'yi geçmişten koparmak için geldi. Bence yeni CHP'de Mustafa Kemal'in bütün fikirleri bir paspas gibi çiğneniyor. Helalleşmede samimi bulunacak bir şey görmüyorum. CHP içinden de 'Sen düşmanlık yapıyorsun" şeklinde tepkiler geldi. Bunların hepsi siyasi taktik.

Abdullah Gül aday olacak mı?

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olması zor. Çünkü CHP içinde "Gül gelecekse Erdoğan'a oy veririz" diyenler var. Abdullah Gül etkili ama aday olarak çıkacak bir eleman gibi görünmüyor. Asıl vahim olan şu. Bir adaylık tartışması var ve adayları henüz belli değil. Kılıçdaroğlu da çıkmış "hemen seçim" diyor. Kiminle seçime gideceksiniz? Burada bir kavga görüntüsü var. Kılıçdaroğlu belli ki aday. Şu anda dengelere bakıyor. At yarışına girecekler ama at bile ortada yok. Muhalefette ciddi bir sıkıntı var.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberi

Bütün yaralı kaşıyorlar ama bu yara bil değil. Çerkes sürgünü Rusların yaptığı insanlık dışı bir uygulama. Bu bir soykırımdır. Bu insanlara bağrını Anadolu'daki bizler açtık. Bunu kaşıyanlara şunu söylemek lazım; 1 ay önce Külliyede Derviş isminde bir oyun sergilendi. Bu oyuna Çerkes dansları da yer aldı. Milli Savunma Bakanı başta olmak üzere Türkiye'de Çerkes bakanlar var. Böyle bir sorun yok. Bunların yaptığı 5. kol faaliyetleridir. Bunlar basın mesleğine uygun davranışlar değildir. İşte bunlar dış güçler. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1145165/emin-pazarcidan-helallesme-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.