Ankara'da Karapürçek çetesine operasyon

Ankara'nın Altındağ ilçesinde esnafa baskı yaparak haksız kazanç elde eden Karapürçek çetesine yönelik operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
IHA-20211130AW479223
|
30 Kasım 2021, Salı - 13:03
Ankara'da Karapürçek çetesine operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, Karapürçek semtinde esnafa baskı yaparak yüklü miktarlarda haksız kazanç elde eden çetenin yine baskı ve korku yoluyla  kokoreç tezgahı ve büfe gibi bir çok iş yerinin işletmesini ele geçirdikleri anlaşıldı.  Çetenin bir çok iş yerinin kurşunlama olayına karıştıkları, esnaftan koruma adı altında haraç topladıkları tespit edildi. Çetenin elebaşı G.A. ve örgüt yöneticisi Ü.Ç.’nin de adam öldürme suçundan cezalarının kesinleşmesi üzerine   yurtdışına kaçma hazırlığı yaptıkları anlaşıldı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak 7 ev, 5 iş yeri ve 1 çiftlik evi olmak üzere toplam 13 adrese düzenlenen operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.
Adreslerde yapılan aramada 6 ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı tüfek, akrep tabir edilen otomatik tabanca ve çok sayıda değişik çaplarda fişek ele geçirildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1147619/ankarada-karapurcek-cetesine-operasyon
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.