Türkeş ailesinde MHP çatlağı

​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Alparslan Türkeş Vakfı'nda yaşananlar üzerinden Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alması ardından Ahmet Kutalmış Türkeş ve Tuğrul Türkeş arasında ipler koptu. ​Alparslan Türkeş Vakfı'ndan da Bahçeli’nin Yavaş iddialarına yönelik açıklama yapıldı.
Ankara Masası
|
30 Kasım 2021, Salı - 15:19
Türkeş ailesinde MHP çatlağı

Alparslan Türkeş Vakfı'nda yaşananlar gündemdeki yerini koruyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alması ardından Türkeş kardeşler arasında da ipler koptu. 

Ahmet Kutalmış Türkeş'ten ağabeyine tepki

Alparslan Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, yaşananlara ilişkin ağabeyi Tuğrul Türkeş’in konuşmamasını eleştirirken, "Alparslan Türkeş anılıyor, anılan kişi senin baban. Alparslan Türkeş Vakfı anıyor. Burada konuşmayacak ne var? En azından kınaması lazım. Büyük bir terbiyesizlik demesi lazım. Ama demiyor. Hükümetin içinde olduğu ve oraya gelenleri hükümet koruyup, kolladığı için" dedi.

Tuğrul Türkeş'den yanıt

Bu çıkış ardından gözlerin çevrildiği  Tuğrul Türkeş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Her zaman ifade ettiğim gibi babamın partisi; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve onun muhterem Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye yönelik saldırılar ancak Türkiye düşmanlarını sevindirir. Herkesin kırk kere düşünüp bir kere konuşmasını tavsiye ederim" ifadelerini kullandı. 

"Vakfın kuruluşu ile Mansur Yavaş’ın bir ilgisi yoktur"

Öte yandan  Alparslan Türkeş Vakfı'ndan Bahçeli’nin Mansur Yavaş iddialarına yönelik açıklama yapıldı. Vakıf tarafından yapılan açıklamada “Vakfın kuruluşu ile Mansur Yavaş’ın bir ilgisi yoktur. Yapılan çirkin saldırının yöneteni bellidir. Vakfımızca düzenlenen doğum günü anma toplantısında insanlığa sığmayacak bir saldırı oldu. Vakfımız 1997 yılında Seval, Ahmet Kutalmış ve Ayyüce Türkeş tarafından kuruldu. O yüzden Mansur Yavaş’ın bir ilgisi yoktur. Karar aşamasında da kimsenin dahli yoktur. Toplantı kararı kimsenin eli altında gelişmedi.” denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1148233/turkes-ailesinde-mhp-catlagi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.