Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: Bu yoldan dönmek yok...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Türkiye'de yüksek faiz döneminin bittiğini ve Türkiye'nin kendi yoluna saptığını ifade ederek, 'Bunu ya şimdi yapacaktık ya da bir nesli daha kaybedecektik.' dedi.
Samet Dirican
|
01 Aralık 2021, Çarşamba - 13:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: Bu yoldan dönmek yok...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Türkiye'nin bir daha yüksek faiz düşük kur politikasına dönmeyeceğinin altını çizdi. Erdoğan muhalefetin eleştirilerine yanıt olarak 'Bu ülkede otel odalarında IMF ile görüşerek, IMF reçetelerine mecbur bırakanlara boyun eğmeyeceğiz. Bugün kurdaki ve fiyatlardaki artışların nedeni izlediğimiz politika değil bu politikadan vazgeçirmek isteyenlerdir.' ifadelerini kullandı.

Türkiye kendi yolunu çizmek istediği her dönemde cuntaya takıldı

Yatırım, istihdam ve üretim odaklı büyüme stratejisiyle yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin bağımsız kendi ekonomisini kurmak istediği her dönemde darbe ve tek parti yönetiminin faşizmi ile karşı karşıya kalmıştır. Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmasını istemeyen geçtiğimiz asrın küresel yönetim düzenini kuranlar vardı. Ekonomi politikalarımız ve çoğunlukla olarak politikalarımız bu küresel sistemin gölgesinde yürümüştür. Menderes'ten Özal'a Erbakan Hocamızdan bizim dönemimize kadar ülkeyi bu sistemden çıkararak yönetmek isteyenler hukuk ve siyasi engellemelere mağruz kalmıştır.

CHP'ye sert sözler: Mandacı tayfasınız...

Bunlar her meselede böyle davrandılar. Gece yarısı bildirimlerinde partimizi kapatma girişimlerinde cuntacıların yanında yer aldılar. Uygulanan çifte standartlarda hep karşı tarafta saf tuttular. Kendileri darbecilerin karşısında dikilmek yerine arka kapıdan sıvışır, milletimizin mücadelesini itibarsız hale getirmeye çalıştılar. Türkiye artık çok olmaya başladı diyerek sinsi oyunlar peşinde koşanların figüranı oldular. Ormanlarımız yanarken bile ateşin üstüne benzin dökerek fitne fesat işleriyle uğraştılar. Bu zihniyet CHP'de kümelenmiş mandacı bir kafa olarak karşımızda durmaktadır. Dün başka söyler bugün başka söyler yarın daha başka söyler. Bunu da hiç utanmadan kendilerinden gayet emin bir şekilde yaparlar. Bunlar zaten faizci buna şüphe yok. Faizi yüzde 1'e indirin destekleyeceğiz diyor. Bugün dediklerine bak. Ben hiçbir zaman faizci olmadım. Bugün değilim yarın da olmayacağım. Ama siz mandacı tayfasınız. Bugünkü tartışmada da aynısını yapıyorsunuz. İstiyorlar ki Türkiye batsın, kendileri de hiçbir şey yapmadan iktidara otursun. Biz bu kifayetsizlere çok beklersiniz diyoruz.

Türkiye yüksek faize dayalı politikayı terk etti

Döviz kurundaki yükseliş ve fiyat artışlarının karşısında vatandaşlarımızın yaşadığı endişeyi anlıyoruz. Olumsuzlukları da dikkatle izliyoruz. Kurla ilgili beklentinin rakamın seviyesi değil istikrarın sağlanmasının ihtiyaç olduğunun farkındayız. Çarşı pazardaki fahiş fiyat artışlarının çoğunun mantıklı bir izahı yok. Hepsi de birbirini tetikleyen bu fiyat artışlarının zehirlediği iklimin değişmesi gerektiğini biliyoruz. Türkiye pekçok gelişmekte olan ülkenin yerinde saymasının sebebi olan yüksek faize dayalı para politakasını artık terk etti. Bu değişimi ya şimdi yapacaktık ya da bir neslin daha hayallerinden uzak kalmasına rıza gösterecektik.

Faizler düştüğünde paradan para kazananların dışında kimsenin kaybı olmaz

En doğru planı biz yaptık yapıyoruz. Faizler arttırarak paradan para kazananları sevindirmek yerine faizi indirerek yatırımı destekliyoruz. Faiz zengini zengin yaparken fakiri de daha fakir hale getirmektedir. Biz yanlış yolda ilerliyor olsaydık başkası güçlerini arttırarak önümüzü keserdi. Yapmıyorlar. Çünkü yeni teknolojilerle üretim yarışı içerisindeler. Faizden kurtardığımız bu para üretime ve istihdama yakında akacaktır. Düşük kurla ülkemizi ithalat cennetine dönüştürmek isteyenlere geçit vermeyeceğiz.

Faiz düştüğünde paradan para kazananların dışında kimsenin kaybı olmaz. Kur bugün artar yarın düşer ama üretimde yaptığımız her artış bu ülke için kalıcıdır. Çıktığımız bu yolun tüm insanlığın hayrına olduğuna yürekten inanıyoruz. Hak olan davada zafer muhakkaktır. Bu gelişmeler bizim para politikamız yüzünden değil, çıktığımız bu yoldan vazgeçirmek için yaşanıyor. Ülkemizi IMF reçetelerine mahkum etmek isteyenlerin foyaları paçalarından akıyor. Kılıçdaroğlu siz otel odalarında IMF ile görüşenler değil misiniz.

Stokçulara bu ülke mezar olacak

Stokçulara bu ülkeyi mezar edeceğiz. Stokçuluk bizim dinimizde haramdır. Bunu yapamazsınız. Yapanlar varsa bunun bedelini ödeyecekler. Osmanlı bunun bedelini çok ağır ödetti biz de ödeteceğiz. Bunların üzerine gidilecek. Döviz alırken de fiyat belirlerken de alışveriş yaparken de kısa vadeli adımlar atmayın, uzun vadeli adımlar atmayı tercih edin.

Ankara Masası

http://www.ankaramasasi.com/haber/1149083/cumhurbaskani-erdogan-net-konustu-bu-yoldan-donmek-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.