Hilal Ayık'dan ABB'ye sokak hayvanları tepkisi

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinde sokak hayvanlarına çok az pay ayrıldığını belirterek duruma tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
03 Aralık 2021, Cuma - 10:56
Hilal Ayık'dan ABB'ye sokak hayvanları tepkisi

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde 12 yaşındaki Enes Koca'nın sokak köpeklerinin saldırısına uğraması bir süredir konuşulan tehlikeyi tekrar gündeme getirdi. Söz konusu problem Akyurt ilçesinde de vatandaşın problemleri arasında. 

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını cevaplayan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ilçedeki sokak hayvanlarına yönelik şikayetlere yanıt verdi. 

Göreve geldikleri 2019 yılı Ağustos ayında bir barınak yaptırdıklarını ancak bunu duyurmadıklarını ifade eden Ayık, "Gerçek hayvanseverleri tenzih ederek söylüyorum, bu işten ticaret yapan, sokak hayvanının fotoğrafını koyup onun üzerinden mama parası toplayıp cebine koyan bir kesim var. Bu merkezde hayvanlar için çalışmaları yapalım ancak bunu duyurmayalım dedik. Suistimale açık bir konu. O dönemde bunu malzeme yapmak isteyenler oldu." dedi. 

Bazı ziyaretler sırasında hayvanların zehirlenmesi için kendisine talepler geldiğini işaret eden Ayık, "Yasadışı hiçbir şey yapmayız. Onlar da bir can. İnsan hayatı çok önemli ama "zehirleyemiyor musunuz" diye soruyorlar. Ben bunu kabul etmiyorum. Onlar bize Allah'ın emaneti." şeklinde konuştu.

Sokak hayvanlarıyla ilgili durumun ABB Meclisi'nde de gündeme geldiğini hatırlatan Ayık, bütçede çok az pay ayrıldığına dikkat çekerek duruma tepki gösterdi. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1153094/hilal-ayikdan-abbye-sokak-hayvanlari-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.