IMF'den açıklanan enflasyon rakamlarıyla ilgili değerlendirme

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye'de enflasyon rakamlarının 3 yılın zirvesine çıkmasıyla ilgili "Türkiye'de artan enflasyona rağmen para politikasının gevşetilmesi, enflasyon beklentilerini daha da bozma riski oluşturmasını bekliyoruz" uyarısını yaptı.
Ankara Masası
|
03 Aralık 2021, Cuma - 22:16
IMF'den açıklanan enflasyon rakamlarıyla ilgili değerlendirme

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF), TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu

Dünya'nın haberine göre IMF'den yapılan açıklamada, "Türkiye'de artan enflasyona rağmen para politikasının gevşetilmesi, enflasyon beklentilerini daha da bozma riski oluşturmasını bekliyoruz" ifadesi kullanıldı. IMF açıklamasında ayrıca, eğer enflasyon baskısı artarsa diğer ülkelerin beklenenden daha kısa sürede para politikasını sıkılaştırmaya ihtiyaç duyabileceğinin altı çizildi.

Merkez Bankasından müdahale

Öte yandan döviz kurundaki yukarı yönlü sert hareketler sonrası Merkez Bankası dövize doğrudan müdahale etme kararı aldı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" denildi.

Açıklanan enflasyon rakamları

Kasım ayında TÜFE yüzde 3,51 artarken yıllık enflasyon yüzde 21,31'e ve on iki aylık ortalamalara göre %17,71 artış gerçekleşti. Böylece yıllık tüketici enflasyonunda Kasım 2018'den bu yana en yüksek seviye kaydedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1155635/imfden-aciklanan-enflasyon-rakamlariyla-ilgili-degerlendirme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.