Zorunlu trafik sigortası şartlarında değişikliğe gidildi

Zorunlu Trafik Sigortasını düzenleyen genel şartlarda yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre kazaya karışmış araçların tamirinde orijinal parça kullanımı şart olacak.
Zeliha Demirci
|
04 Aralık 2021, Cumartesi - 21:31
Zorunlu trafik sigortası şartlarında değişikliğe gidildi

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla Zorunlu Trafik Sigortasının genel şartlarında değişiklik yapıldı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (SEDDK), Zorunlu Trafik Sigortasını düzenleyen genel şartlarda yapılan değişiklikle, araç hasarlarının onarımında öncelikle orijinal parça kullanımı şartı getirildiği, ancak hak sahibinin onayının alınması veya hasar gören parçanın orijinal parça ile değiştirilmesine imkân olmaması halinde hasar gören parça, eşdeğer veya yeniden kullanılabilir parça ile değiştirilebileceği, değişimi gereken parça orijinal değilse, eşdeğer parça kullanımının mümkün olacağı, böylece araçların onarımında zarar görenlerle sigortacıların arasındaki en önemli uyuşmazlık noktasının giderildiği bildirildi.

İskonto oranı

SEDDK tarafından yapılan açıklamada, trafik kazalarında iskonto oranının yüzde 1.80’den yüzde 1.65'e indirildiği belirtildi. İskonto oranı, trafik kazaları sonucunda bedeni olarak zarar gören kişilere ve hak sahiplerine ödenecek tazminatın en önemli belirleyici unsurlarından biri olarak niteleniyor.

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Zorunlu Trafik Sigortası) genel şartlarında yapılan değişiklikler şu şekilde:

http://www.ankaramasasi.com/haber/1157189/zorunlu-trafik-sigortasi-sartlarinda-degisiklige-gidildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.