İstanbul'da akıl almaz akaryakıt hırsızlığı

İstanbul’da park halinde bulunan araçların depolarından akaryakıt çalan ve piyasa değeri altından satan şahıs, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği bir operasyonla yakalandı. Zanlının işyerinde yapılan aramalarda; 2 ton akaryakıt, 4 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda tabanca fişeği ele geçirildi.
Büşra Bayrak
|
05 Aralık 2021, Pazar - 10:39
İstanbul'da akıl almaz akaryakıt hırsızlığı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT); O.Ş. isimli bir şahsın İstanbul ve çevre illerde tenha yerlere park edilmiş kamyon, tır türevi araçların depolarından akaryakıt çaldığı ve daha sonra irtibatlı olduğu şahıslara çalıntı akaryakıtları piyasa değerinin altında sattığı bilgisini aldı.

2 ton çalıntı akaryakıt ele geçirildi

Elde edilen bilgiler doğrultusunda çalışma başlatan İstihbarat Şube ve JASAT ekipleri; şüpheli şahsın Bahçelievler’de ruhsatsız bir yediemin otoparkı işlettiğini, çalınan akaryakıtların bu otoparkta depolandığını ve satışının buradan yapıldığını belirledi. Söz konusu otoparka baskın düzenleyen jandarma ekipleri; otoparkta bulunan binanın arka tarafına gizlenmiş vaziyette 3 adet birer tonluk tanklar içerisinde 2 ton çalıntı akaryakıt, 4 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda tabanca fişeği ele geçirdi.


Otoparkı akaryakıt istasyonuna çevirmiş

Zanlı O.Ş.’nin otoparkını adeta bir akaryakıt istasyonu haline getirdiği, ele geçirilen tankların üzerine araçlara satış yapabilmesi için pompa sistemi, satışı yapılan akaryakıtın miktarını belirleyen ve fiyatlandırma yapabilen sayaç sistemi kurduğu tespit edildi. O.Ş. ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edilirken, bağlantılı olduğu kişilerin tespitine yönelik çalışmalar devam ediyor.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1157330/istanbulda-akil-almaz-akaryakit-hirsizligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.