Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: Akşener beklesin başbakanlığa talibiz

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Başbakanlığa talibiz. Sayın Akşener biraz beklesin. Bu bizim hakkımız." dedi. Milletin Davutoğlu'na verdiği koltuğun bir gecede çalındığını belirten Özdağ, "Bize parti içinde darbe yaptılar." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
06 Aralık 2021, Pazartesi - 14:57
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: Akşener beklesin başbakanlığa talibiz

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ankara Masası'na konuk oldu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gitmesini doğru bir hamle olarak değerlendirdi.

Seçimlerin 2022 yılının Haziran ayında yapılacağını savunan Özdağ, "Biz başbakanlığa talibiz. Sayın Akşener biraz beklesin. Bu bizim hakkımız. Sayın Davutoğlu yüzde 49,5 oy almıştı. Davutoğlu'na milletin verdiği koltuk bir gecede çalındı. Bize parti içinde darbe yaptılar." şeklinde konuştu. 

Asgari ücretin 500 dolar olması için çağrıda bulunan Özdağ, AK Parti, MHP ve Vatan Partisi yakınlaşmasına yönelik de dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. 

Özdağ'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Kılıçdaroğlu milletvekili. Milletvekili her yere girer ve bilgi edinmek ister. Randevu verirsiniz vermezsiniz ama oralar milletin yeri. Burası devlete ait değil milletin kurumları. Kılıçdaroğlu'nun randevu almasına da gerek yok. Bırakın ana muhalefet partisi liderliğini, Kılıçdaroğlu milletvekili. TÜİK neyi saklamak istiyor? Kılıçdaroğlu doğru bir hamle yapmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TÜİK açıklaması

Sayın Erdoğan geçmişte bu tür uygulamaları çok fazla tenkit ederek devleti yönetenleri eleştiriyordu. Sayın Erdoğan'ın 20 yıllık siyasi hayatında o kadar çelişkileri var ki... Bugün a dediğine yarın z diyebiliyor. Meseleleri kişiselleştirebiliyor. Yarın siz de muhalefete düşeceksiniz sayın Erdoğan. Bunlar doğru şeyler değil. Bu memleket hepimizin.

Bakan Soylu'nun TÜİK tepkisi

Bunlar çaresizliğin demeçleri. Mekan diyerek ifade etti. Argoda mekanın neresi olduğunu herkes bilir. Oralar mekan değil milletin kurumları. Bu örgütlerin isimlerini ağzımıza almamız bile doğru değil. Sayın Soylu bu örgütlerin propagandasını yapmış. Örgütlerin ekmeğine yağ sürülmüş. Soylu'nun elinde bilgi ya da belge varsa bunları savcılığa teslim etmeli.

"Soylu'yu buradan uyarıyorum"

Bakan Soylu Meclis'te konuşma yaparken "Bulunduğum konumum gereği çok sayıda kişinin mahrem bilgilerine sahibim" ifadesini kullanıyor. Eğer bunları hukuki olarak elde ediyorsa bunları savcılık ile paylaşması lazım. Bunlar illegal yapılıyorsa bunu FETÖ'cüler de denediler ve şu anda cezaevindeler. Bu yüzden Soylu'yu buradan uyarıyorum.

Bakan Soylu'ya: "Görevi kötüye kullanmaktan yargılanırsınız"

Geçen gün "Ben mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklarım" dedi. Açıkla kardeşim. "Açıklarım ama Kılıçdaroğlu da Bylock kullanan vekilleri açıklasın" diyor. Bylock kullananlar varsa Kılıçdaroğlu'ndan önce senin açıklaman lazım. O milletvekilleri hakkında fezleke hazırlanması lazım. Bunu sadece CHP'li milletvekilleri mi kullanmış? Bu tüm vekiller için geçerli. Soylu'yu bu isimleri açıklamaya davet ediyorum. Açıklamazsanız görevi kötüye kullanıyorsunuz demektir. İleride görevi kötüye kullanmaktan yargılanırsınız. Bilgiler yoksa bunu söylüyorsa yalancıdır. Bunlar devlet adamlığına yakışmaz. Eğer bunları açıklamıyorsa kötü bir devlet adamıdır.

" 2022'in Haziran ayında seçim var"

Allah nasip ederse 2022'in Haziran ayında seçim var. Bunlar başka türlü 3600 ek göstergeyi, EYT'yi gündeme getiremezler. Çay kaşığı ile verdiklerini çok rahat bir şekilde kazanla geri alıyorlar. Bu oyunlara gelinmemesi lazım. Ancak yapılan tüm hamleler erken seçim hamlesi.

"Erdoğan zaman kazanmak istiyor"

Sayın Erdoğan ucuz iş gücü diyor. Türkiye'de 7 milyon sığınmacı var. Ucuz iş gücü 2010'dan beri var. Türkiye'nin ekonomisi neden yükselmemiş? Türkiye'de 7 milyon kişi çalışırken siz ucuz iş gücünün farkında değil miydiniz? Yapılmak istenen iktidarda kalmaktır. Bu ava aldanmamalıyız. 19 yılda yapamadıklarını 6 ay da mı yapacaklar? Sizin elinizde sihirli değnek mi var? Böyle bir ortamda Erdoğan'a inanmamak lazım. Erdoğan zaman kazanmak istiyor.

Ekonomik kurtuluş savaşı çıkışı

Dış ülkeler derken isim isim versinler. Sayın Erdoğan o ülkelerle ilişkileri askıya alsın. Önce devlet ve hükümet olarak kendisi yapsın sonra delillerle millete çağrı da bulunsun. Biz de gereğini yapalım. Ben Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak hepimiz sizi destekleyeceğiz sayın Erdoğan. Ancak bu ülkelerle tüm ilişkileri donduracaksın.

AK Parti, MHP ve Vatan Partisi yakınlaşması

Türkiye'de siyaset ilkeli yapılmıyor. İnsanlar çok rahat bir şekilde ilkelerinden rücu edebiliyorlar. Perinçek, "Geminin rotası bende" demişti. Bunun doğru olduğu ortaya çıktı. Sayın Erdoğan ve Bahçeli uzaktan seyrediyorlar. Gemi kaptanı bunları Çin'e doğru götürüyormuş. Bunlar Batı'ya gittiklerini düşünüyorlardı ama bir baktılar Çin'de uyandılar. Çin bu ekonomik modelle kalkınamıyor. Çin'de şehirli olanlar zenginleşmiştir ama kırsalda olanlar 50 dolar ile geçinmektedirler. Böyle bir Çin yerine Batı'yı örnek alsanız daya iyi değil miydi? Hani Avrupa Birliği kraterleri diyordunuz?

"Ne yaparsa yapsınlar cumhurbaşkanı değişecektir"

Aralarında Lozan ve Atatürk konusunda çok ciddi problemler var. Bunlar tek yumurta ikizleri. Birisi MHP Genel Başkanlığında kalmak adına Erdoğan'ı tek adam yaptı. Diğeri de tek adamlık adına Bahçeli'yı MHP Genel Başkanlığında bırakmış oldu. Buradan seçmenlere sesleniyorum, bu oyuna gelmeyin. MHP'nin oyları yüzde 5 civarında gözüküyor. Bahçeli için yüzde 7'ye düşürmüşlerdi. 3 ay sonra yüzde 3 derlerse şaşırmamak lazım. Ne yaparsa yapsınlar Türkiye'de cumhurbaşkanı değişecektir. Erken seçim olacaktır. Parlamento ve hükümet değişecektir.

"Bize parti içinde darbe yaptılar"

Şu anda bir cumhurbaşkanı adayı arayışında değiliz. Gelecek Partisi olarak nasıl iktidar olabiliriz, bunu arayışı içindeyiz. Biz doğmamış çocuğa don biçmek istemiyoruz. Cinsiyeti belli değil. Mavi mi, pembe mi elbise yapacağız? Biz başbakanlığa talibiz. Sayın Akşener biraz beklesin. Bu bizim hakkımız. Peki neden bizim hakkımız? Sayın Davutoğlu yüzde 49,5 oy almıştı. Davutoğlu'na milletin verdiği koltuk bir gecede çalındı. Bize parti içinde darbe yaptılar. Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni istemiyoruz. Sayın Gül herhangi bir talepte bulunmuyor. Davutoğlu ve Gül memleket meselelerini konuştular." 

Asgari ücret çağrısı

Sayın Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum; 500 dolar asgari ücret ver. Vergiden de muafiyet getir. Ezdirmemenin yolu 7 bin liradan geçer. 

Kılıçdaroğlu'nu helalleşme çağrısı

Erdoğan'ın helalleşmesi helal de Kılıçdaroğlu'nun ki haram mı? Erdoğan 15 Temmuz sonrası helallik istemedi mi? "Beni aldattılar" dedi, zaten Erdoğan'ı aldatmayan kalmadı. Kılıçdaroğlu'nun helallik istemesi doğru bir yaklaşımdır. 

Alparslan Türkeş anmasında yaşananlar

Bunlar doğru şeyler değil. Siz kendinize güveneceksiniz. Birileri Alparslan Türkeş'i andı. Ansınlar diyeceksiniz. Hatta onlara destek olacaksınız. Bu tür şeyler sandığa yansır. AK Parti sayesinde yüzde 4-5 oy alırız diyorlarsa kendileri bilir. Ancak bu tehdit dili doğru değil. Siyaset hizmetle yapılır.



http://www.ankaramasasi.com/haber/1158908/gelecek-partisi-genel-baskan-yardimcisi-ozdag-aksener-beklesin-basbakanliga-talibiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.