Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde maske ve sosyal mesafe mecburiyeti

Ankara Masası
|
08 Mayıs 2020, Cuma - 15:13
Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde maske ve sosyal mesafe mecburiyeti

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde maske takmak ve sosyal mesafeye uymak artık zorunlu

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde maske ve sosyal mesafe zorunluluğu getirildi.Maske takmayan ve sosyal mesafeye dikkat etmeyene ceza kesilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı adeta isyan ettiren fotoğraflar üzerine Beyoğlu İlçe Hıfzısıhha Kurulu harekete geçti.Yapılan toplantıdan maske ve sosyal mesafe zorunluluğuna ilişkin karar çıktı.

Beyoğlu Kaymakamlığı yaptığı açıklamada, korona virüsün fiziksel temas ve damlacık yoluyla çok hızlı bulaştığına işaret edildi.Salgının yayılmasını engellemenin en etkili yolunun sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması olduğuna vurgu yapılan açıklamada , “Normalleşme süreci kapsamında ülkemizin gözbebeği konumundaki Beyoğlu Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesindeki hareketlenmenin artacağı ve bunun da bulaş riskini arttıracağından bahisle, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde bulunan tüm kişilerin maske takmasına, kişilerin arasında en az 3 metre sosyal mesafeyi koruyacak şekilde hareket edilmesine alınan bu tedbirlere uymayanlara 1593 sayılı Hıfzısıhha Kanununun 282 maddesi gereğince idari yaptırım uygulanmasına karar verilmiştir." denildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İstiklal Caddesi, bugün iyi bir görüntü vermedi. Bir kareye bu kadar insan girmesi için çok erken." diyerek kalabalığı gösteren fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/11590/taksim-meydani-ve-istiklal-caddesinde-maske-ve-sosyal-mesafe-mecburiyeti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.