Fuat Oktay: Kararlılıkla mücadele edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM genel kurulunda 2022 yılı bütçesinin sunumunu gerçekleştirdi. Oktay genel kurulda yaptığı sunumda 'Küresel etkilerle ülkemizde artan ekonomik kırılganlıkların bilincindeyiz; bunun üstesinden gelecek olan da yine bizleriz.' dedi.
Samet Dirican
|
06 Aralık 2021, Pazartesi - 13:02
Fuat Oktay: Kararlılıkla mücadele edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM genel kurulunda 2022 yılı bütçesi sunumunda konuştu. Avro/Dolar paritesinin 1,12 seviyelerine kadar gerilediğine dikkat çeken Oktay, "Küresel etkilerle ülkemizde artan ekonomik kırılganlıkların bilincindeyiz; bunun üstesinden gelecek olan da yine bizleriz." ifadelerini kullandı.

Son günlerdeki kur hareketlerinin, ekonominin gerçeklerine uygun olmadığının altını çizen Oktay şunları söyledi;

"Son günlerdeki kur hareketleri, ekonominin gerçeklerine uygun değildir. Bu manipülasyon girişimlerinin bize olduğu kadar, bunu yönlendirenlere de giderek artan bir maliyeti vardır ve bu sınama, ekonomi üzerinden ülkemize sözde diz çöktürmek isteyenler için de sürdürülebilir değildir.

Enflasyon ve hayat pahalılığını tüm yönleriyle ele alıyor ve vatandaşlarımızın fiyat artışlarından en az etkilenmesi için politika tedbirlerimizi oluşturuyor ve uyguluyoruz. İşçimiz, memurumuz, asgari ücretlimiz, sağlık personelimiz, öğretmenimiz, güvenlik güçlerimiz, esnafımız ve çiftçimiz dahil milletimizi enflasyon karşısında ezdirmeyecek ve enflasyonda kalıcı düşüşü temin edecek tüm politika tedbirlerini kararlılıkla uygulayacağız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1159303/fuat-oktay-kararlilikla-mucadele-edecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.