Etimesgut'ta 100 bininci göz tarandı

Etimesgut Belediyesi tarafından 2 yıl önce başlatılan görme, dil ve konuşma taramalarında 100 bininci çocuğun göz taraması yapıldı.
Ankara Masası
|
07 Aralık 2021, Salı - 10:57
Etimesgut'ta 100 bininci göz tarandı

Etimesgut Belediyesi Devlet Bahçeli Tesisleri Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda öğrencilere görme taraması yapıldı. 100 bininci öğrencinin taramasını Etimesgut Kaymakamı İzzettin Sevgili ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel birlikte yaptı. 

Görme panolarında ilk taraması yapılan öğrenciler daha sonra göz doktoru kontrolünden geçti.

Hedef, 200 bin göz taraması

3 Ekim 2019 tarihinde 21 dakikada bin 379 çocuğun görme taramasıyla dünya rekoru kırarak projeyi başlattıklarını hatırlatan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "O gün kendimize bir hedef koyduk ve dedik ki '200 bin insanımızı göz taramasından geçireceğiz'. 5 Mart 2020'de 50 bininci çocuğumuzun taramasını yaptık." diye konuştu.

200 bin hedefe adım adım yürürken Mart ayında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemi sürecine girildiğini anlatan Başkan Enver Demirel, bu süreçte de boş durmadıklarına dikkat çekti. Gerekli tedbirleri alarak taramaları sürdürdüklerini ifade eden Demirel, ilçede bulunan kurum ve kuruluşlarda yaş sınırı gözetmeksizin tarama tırları ile ilçeyi karış karış dolaştıklarını kaydetti.

"100 bininci görme taramasını gerçekleştirdik. Bu bir rekordur"

"Bu güne geldiğimizde 196 okul, 11 tesis ve 16 mahallemizde taramalarımızı tamamladık. 100 bininci görme taramasını gerçekleştirdik. Bu sayıdaki bir göz taraması rekordur." diye konuşan Başkan Demirel, taramaların Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletlerin başlatmış olduğu VİSİON 2020 görme hakkı insiyatifine, körlükle mücadele çalışmaları kapsamında yürütüldüğünü ifade etti.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "Bu çalışmalarımıza destek veren şehir hastanelerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürlerimize, öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1163830/etimesgutta-100-bininci-goz-tarandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.